«Говорить Папа», – Папа Франциск всюди телефонує сам
  • Птн, 12/04/2013 - 18:52

Італійські ЗМІ повідомляють про чергові особисті дзвінки Святішого Отця Франциска, який не просить допомоги секретаря, а сам береться за телефонну слухавку, коли хочете до когось зателефонувати.

Через кілька днів після обрання новий Єпископ Риму зателефонував до розташованої недалеко від Ватикану Генеральної курії свого Чину Єзуїтів і коротко представився здивованому телефоністові: «Папа». Також зателефонував до не менш здивованого продавця газет у Буенос-Айресі, щоб призупинити підписку на газети.

До голосу Папи в телефонній слухавці досі не можуть звикнути секретарі численних комісій з різних питань. Папа для цього використовує телефонну книгу Ватикану.

Останнім епізодом, про який повідомила преса, був телефонний дзвінок Папи Франциска до Папського Григоріанського університету в Римі. Святіший Отець представився і сказав, що хоче поговорити зі своїми старими друзями, священиками з Аргентини, які там викладають.

Список цих персональних телефонних дзвінків стає щораз довшим і доводить, що Хорхе Маріо Бергольйо звик спілкуватися з людьми і через свою відкритість не хоче ізолюватися після свого обрання, навпаки – прагне зберегти контакти зі своїми багатьма друзями.

Телефонним дзвінком Папа також відповідає на деякі листи до нього. У цьому переконався священик Джованні Ла Манна, який провадить центр допомоги біженцям, на листку з повідомленням для Папи Римського він залишив про всяк випадок номер свого мобільного телефону. Папа Франциск зателефонував, що священик-єзуїт спочатку сприйняв як жарт.

Найбільше, однак, було здивоване подружжя журналістів з Риму, Стефанія Фалашія і Джанні Валенте, до яких Папа – їхній багаторічний друг – зателефонував того ж вечора, коли його обрали, 13 березня. Напередодні Конклаву кардинал Бергольйо вечеряв з ними.

Ватиканісти пов'язують таку самостійність Папи тим, що за місяць він ще не встиг призвичаїтися до своїх нових обов’язків, або ж і не змінить свій спосіб життя.

За матеріалами http://www.deon.pl/