“На Всенародну прощу до Святої Софії ми запросили Папу Бенедикта”, - отець Іван Дацько
  • Втр, 25/09/2012 - 00:00

Про це сказав 24 вересня у Тернопільській духовній семінарії отець Іван Дацько 300 священикам Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Священик, що був довголітнім особистим секретарем Патріарха Йосифа Сліпого, а сьогодні - співорганізатор Всеукраїнського паломництва до Риму з нагоди благословення відновленого Собору святої Софії (13-15 жовтня), запросив духовенство та вірних Тернопілля на прощу та виголосив доповідь на тему “УГКЦ на ІІ Ватиканському соборі”.

 

На зустрічі, яка присвячена 50-літтю скликання ІІ Ватиканського собору, отець Іван Дацько, як очевидець, говорив про наслідки постанов собору у житті католицьких церков, а також діяльність під час собору єпископів УГКЦ та Патріарх Йосифа Сліпого, який на той час повернувся зі сибірського заслання.

 

Відтак доктор біблійних наук о. Іван Січкарик провів лекцію поглибленого вивчення Катехизму УГКЦ “Христос — наша Пасха”. Науковець зробив акцент на першій частині Катехизму “Віра Церкви” та розкрив тематики Божого Об'явлення, Святого Передання, говорив про значення Святого Письма у духовному житті християнина.

 

Під час зустрічі священики ставили запитання та дискутували на богословські теми.

прес-служба архиєпархії

 

Довідка

Митрофорний протопресвітер отець-доктор Іван Дацько був довголітнім особистим секретарем Патріарха Йосифа Сліпого. Після легалізації УГКЦ разом з кардиналом Мирославом Іваном Любачівським приїхав в Україну, де обіймав посади протосинкела Львівської архиєпархії і канцлера Патріаршої курії УГКЦ. Отець Іван Дацько захистив докторат у ділянці екуменізму і є Президентом Інституту Екуменічних студій УКУ у Львові, а також Голова релігійного товариства “Свята Софія” в Римі, яке опікується та є охоронцем усіх матеріальних надбань Патріарха Йосифа у Римі.