15 тис. хорватів взяли участь у І Марші за життя в Загребі
  • Суб, 21/05/2016 - 15:55

Сьогодні в хорватській столиці Загребі відбувається Перший марш за життя. За повідомленням хорватської поліції участь у ньому взяло більше як 15 тис. людей. Цей перший хорватський Марш за життя відбувається під гаслом «За життя, сім’ю і Хорватію!». Про це інформують хорватські ЗМІ.

Марш за життя організували Громадські організації та Громадянські ініціативи pro-life спрямування. Серед маніфестантів присутня Саня Орешковічь – дружина актуального хорватського прем’єра Тіхоміра Орешковічя, з дочками. Коментуючи хорватським ЗМІ свою присутність на марші пані Орешковічь сказала: «Кожна притямна людина вибирає життя а не смерть, само тому я вирішила підтримати цей марш, разом і з своїми доньками».

Своєрідною сенсацією цього маршу стала присутність на ньому політиків, які належать до Соціал-демократичної партії, яка у своїй програмі виступає за гендерну ідеологію та аборти.  

Так звані антифашисти та феміністки в часі ходу маніфестантів вчинили спробу провокації, проте, хорватська поліція розборонивши маніфестантів, заарештувала винуватців провокації з феміністичних та «антифашистських» угруповань. «Антиманіфестанти», яких хорватські ЗМІ вже охрестили «адвокатами смерті» тримали плакати з образами на адресу учасників Маршу за життя, богохульствами та викрикували різноманітні образи. Також у певний момент, «антиманфестанти» вчинили спробу спровокувати бійку з учасниками Маршу за життя. ЗА повідомленнями хорватської поліція «антиманіфестантів» було усього близько 200 чоловік. При цьому хорватські ЗМІ зауважують, що у самих ЗМІ перед цим була доволі гучна та активна антикампанія спрямована проти Маршу за життя.

Може здаватися неймовірним, але величезна більшість хорватських ЗМІ звернула увагу виключно на цей інцидент.

Серед учасників Маршу за життя були також присутні й відомі католицькі священики та чисельні політики консерватихних переконань.

Після коротко походу вулицями Загреба, маніфестанти заполонили головну загребську площу та прилеглі вулиці. Відбувся короткотривалий мітинг після якого розпочався концерт, який на момент публікації цієї новини усе ще триває. Участь у концерті взяли відомі хорватські виконавці.

Нижче пропонуємо вашій увазі кілька відео, які покажуть вам радісну атмосферу цьогорічного Маршу за життя у Загребі.

ВІДЕО:

Початок Маршу:

 

Концерт після мітингу:

 

Танцюючий францисканець:

 

ДЖЕРЕЛА: https://www.bitno.net http://www.vecernji.hr/ http://narod.hr/ http://www.jutarnji.hr/ http://www.dnevno.hr/