175 років Апостольству Молитви/Всесвітній мережі молитви в наміреннях Папи
  • Птн, 28/06/2019 - 12:12

Подвійний ювілей Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи: 175 років від заснування та 10 років від початку її реорганізації.

Всесвітня мережа молитви в наміреннях Папи – це організація, місія якої полягає в тому, щоб молитися за вирішення викликів, які стоять перед людством та місією Церкви. Ці виклики, визначені Святішим Отцем, щомісяця представляються як молитовні намірення, які він доручає Церкві.

Заснована 1844 року як «Апостольство молитви», сьогодні ця мережа присутня майже в 100 країнах світу, об’єднуючи понад 35 мільйонів католиків. Її молодіжною гілкою є Молодіжний Євхаристійний Рух. 2018 року Папа Франциск надав мережі статус Папської організації та затвердив нові статути. Серед відомих нещодавно впроваджених ініціатив Мережі – щомісячне відеопредставлення молитовного намірення з особистою участю Папи Франциска та створення мобільного додатку «Click to pray», як платформи, що об’єднує людей, які моляться за місію Церкви.

Всесвітню мережу моливти очолює о. Фредерік Форнос ТІ, який в інтерв’ю для Vatican News наголосив, що реорганізація молитовної мережі, яка почалась 10 років тому, і була  затверджена Папою Франциском в 2014 році, полягає в «поверненні до духовного джерела, наново відкриваючи для те, що вже з самих початків допомагало нам бути ближче до Найсвятішого Серця Ісуса Христа, що допомагало нам бути відкритими до місії Церкви». Мільйони людей моляться про потреби Єпископа Риму, мовчки жертвують власне життя не виставляючи цього напоказ, без того, щоб на них звертали увагу ЗМІ. «Я впевнений, що без усіх цих людей місія Церкви не була б такою плідною», –  сказав о. Фредерік Форнос, директор Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи.

28 червня 2019 року, в свято Пресвятого Серця Ісуса, 6.000 делегатів Мережі молитви з Європи, Америки, Азії, Африки, Океанії прийме у Ватикані Папа Франциск. А наступного дня відбудеться зустріч директорів та координаторів та відповідальних за Молодіжний Євхаристійний Рух.