20-річчя Львівської ВДС РКЦ та Інавгурація Академічного Року 2016/2017
  • Нед, 23/10/2016 - 11:51

22 жовтня урочистості з нагоди 20-ліття Вищої Духовної Семінарії Львівської Архідієцезії та початку нового навчального року в Семінарії й у Теологічному Інституті ім. св. Йосифа Більчевського очолив Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті. Він освятив відновлену академічну каплицю, де очолив Святу Месу та виголосив проповідь. Співслужили Архієпископ Мечислав Мокшицький, Єпископ-помічник Леон Малий, Єпископ-сеньйор Мар’ян Бучек. Генеральний вікарій Львівської Архідієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек.

Під час Інавгураційної академії Архієпископ Мечислав Мокшицький в інавгураційній доповіді пригадав основні віхи багатовікової присутності Католицької Церкви латинського обряду на землях сучасної Української держави та тернистий шлях відродження церковних структур, знищених за радянської влади. Директор Теологічному Інституті ім. св. Йосифа Більчевського о. Яцек Уліяш склав звіт за минулий академічний рік.

Відбулася іматрикуляція студентів І року (Курс А і Курс В). Далі слово взяв Ректор ВДС о. Пйотр Бжескі. Відзначено кращих семінаристів і студентів з числа монашества і мирян. З настановчим словом до майбутніх священиків і студентів Теологічного Інституту ім. св. Йосифа Більчевського звернулися Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, Архієпископ Мечислав Мокшицький, а також Генеральний Консул Польщі у Львові Вєслав Мазур, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, представники Люблінського Католицького Університету та Папського Університету Йоана Павла ІІ в Кракові. В урочистості взяли участь також ректори і викладачі Вищих Духовних Семінарій Кам’янець-Полільської і Києво-Житомирської дієцезій, представники духовних учбових закладів УГКЦ - Українського Католицького Університету у Львові та Василіянському Інституті Філософсько-Богословських Студій ім. Велямина Рутського в Брюховичах, доброчинці з Польщі.

Архієпископ Мечислав Мокшицький склав подяку Апостольському Нунцію в Україні Архієпископу Клаудіо Ґуджеротті за оголення простості та подякував усім шанованим гостям, котрі розділили нинішню радість Львівської Архідієцезії.

З нагоди 20-ліття Вищої Духовної Семінарії Львівської Архідієцезії достойні гості були удостоєні пам’ятних відзнак, а всі учасники отримали копії образу Матері Божої з Львівської ВДС з молитвою про гідних священиків (Святий Пій Х).