28 червня, Київ – святкування 25-річчя руху «Віра і Світло» в Україні
  • Втр, 26/06/2018 - 16:19

У четвер, 28 червня в Києві при Патріаршому соборі Воскресіння УГКЦ з благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) відбудеться святкування 25-річчя руху «Віра і Світло» в Україні. Святкування включатиме подячну Літургію та святкову програму, яка відбуватиметься у приміщенні Міжнародного виставкового центру.

На святі зберуться представники 36 спільнот руху з різних куточків України, засновники «Віри і Світла» в Україні Зеня Кушпета та Едіта Крал, а також міжнародний координатор руху Гілен дю Шене.

«Декілька років тому Блаженніший Святослав Шевчук у своєму пастирському посланні про дар осіб з неповносправністю звернувся до всіх парафій з закликом – відкрити двері храмів, але насамперед двері серця перед людьми з особливими потребами, – говорить Павло Коваль, провінційний координатор руху «Віра і Світло» в Україні. – У 25-ту річницю спільноти «Віра і Світло» прощею до Києва ми прагнемо надихнути якомога більше людей слідувати цьому заклику та засвідчити не лише про потребу людей з розумовою неповносправністю в допомозі, але й про їхні дари: сердечності, безпосередності та простоти. Адже вони можуть допомогти усім нам відкрити справжню красу і глибину людських стосунків, красу та радість життя».

«Віра і Світло» – це міжнародний християнський рух спільнот, що об’єднує осіб із розумовою неповносправністю, їхніх батьків та молодь-приятелів. Рух «Віра і Світло» виник як відповідь на страждання людей з неповносправністю та їхніх родин, яких у суспільстві часто принижують та відкидають, трактуючи позбавленими людської гідності.

«Віра і Світло» – це насамперед спільноти дружби та взаємної підтримки, де кожен знаходить своє місце: особи з розумовою неповносправністю мають можливість ділитися своєю простотою та вірністю; батьки можуть по-новому відкрити внутрішню красу своєї дитини, відчувати підтримку; молодь-приятелі, завдяки дружбі з особою із розумовою неповносправністю, пізнають справжні життєві цінності, відкриваючи для себе глибокий сенс життя.

В Україні перша спільнота руху «Віра і Світло» утворилася 1992 року у Львові. У світі рух зародився 1971 року у Франції під час міжнародної прощі до Люрду.

Розклад святкування:

10:30 – Літургія у Патріаршому Соборі Воскресіння (вул. Микільсько-Слобідська, 5)
13:00 – Обід
14:00 – Святкова програма у Міжнародному виставковому центрі