294 новоохрещених осіб на Великдень в Католицькій Церкві Камбоджі
  • Втр, 23/04/2019 - 11:29

Під час святкування Великодніх урочистостей католицька спільнота Камбоджі поповнилась 294 вірними. Католицька Церква у цій країні зараз налічує 23 тисячі вірних. Апостольський вікарій Фном Пенн наголосив, що катехумени свідомі того, що бути християнином у цій країні пов’язано із багатьма викликами і є нелегкою місією.

За його словами, спільноти в Камбоджі невеликі, розташовані серед рисових полів, на краю долин та в серці міст. «Однак наша місія залишається серцем нашого життя», - зазначив він, додаючи, що новоохрещені є не так плодом апостольської праці шістдесяти священиків, котрі працюють в цій країні, сотень монахинь і монахів та тридцяти місіонерів-мирян, а швидше дією самого Бога.

Вікарій Фном Пенн вказав також на спосіб побудови Церкви, яка є знаком Божого Царства: духовне життя, спільність між вірними; участь усіх в житті спільноти; відкритість на кожну особу; прощення; серце, яке слухає і любить в конкретний спосіб і правдиво; милосердя в дії; правдивий і щирий діалог на усіх рівнях, творча присутність у суспільстві; інтегральна формація жінок і чоловіків.

Як інформує Vatican News, священик наголосив на потребі будувати Церкву як родину, як велике дерево з великим серцем. Він зазначив, що Церкві уже 2 тисячі років і вона має своє коріння, яке сьогодні оживлює нас та готує майбутнє.