3 000 церков Єгипту досі не отримали дозвіл легалізувати свої будівлі
  • Чтв, 08/11/2018 - 09:18

У Єгипті понад 3 000 церков досі чекають юридичного визнання від уряду відповідно до закону, який прийняли два роки тому.

У 2016 році в Єгипті прийняли закон, що надає всім християнам право будувати і ремонтувати будівлі церков. У жовтні цього року Watani International повідомило, що з 3 730 заявок від незареєстрованих громад, було схвалено лише 340, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Правозахисники розкритикували єгипетський закон, тому що він дає право губернаторам відмовити в будівництві і представники церков не можуть оскаржити це рішення. Також відповідно до закону кількість церков повинна відповідати кількості християн у районі.

У міжнародній благодійній організації «Фонд Варнава» повідомили про більш ніж 3 000 церков, які досі чекають урядового дозволу. В організації зазначили, що до закону 2016 року церквам було надзвичайно важко отримати офіційний дозвіл на будівництво або ремонт церковного майна.

Церкви, які вже отримали офіційний дозвіл чи чекають схвалення досі  стикаються з утисками з боку мусульман.

У селищі Султан Баша, що за 150 миль на південь від Каїра, три дні місцеві мусульмани протестували, висловлюючи своє невдоволення тим, що помісній церкві збираються дати офіційний статус.

У «Фонді Варнава» повідомили, що в квітні в Аль-Кумейре, що за 36 миль на південь від Луксора, натовп мусульман з 300 осіб домігся закриття церковної будівлі після офіційного визнання її урядом. У 2006 році цю будівлю відкрито купила християнська спільнота, і місцеві мусульмани навіть приходили сюди на християнські весілля.

Єгипет займає 17-е місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List), за даними християнської благодійної організації «Open Doors США» 2018 року.