30 тисяч католиків Ірландії молились вервицю на узбережжі за Боже благословення
  • Срд, 29/11/2017 - 13:19

Близько 30 тисяч католиків зібрались вздовж узбережжя Ірландії, щоб молитись вервицю за життя і віру.

Духовна акція під назвою «Вервиця на узбережжі за життя і віру» мала на меті просити Бога втрутитись і не допустити декриміналізації абортів в Ірландії, а також відновити посвяту острова християнській вірі.

Як інформує LifeSiteNews, впродовж останніх 40 років в Ірландії відбулась різка і неочікувана переміна із християнського, пролайф суспільства на секулярну націю, що нехтує своїм католицьким минулим. Північна Ірландія перебуває під постійним тиском Великобританії, щоб легалізувати аборти. Нещодавно і уряд Великобританії, і Шотландії заохочували жінок з Північної Ірландії безкоштовно робити аборти на британському материку та ще й з покриттям витрат на дорогу.

Організатори недільної молитовної акції передбачали встановлення близько 53 станцій вздовж узбережжя для молитви. Однак в неділю їх стало більше 300, а до молитви, попри несприятливу погоду, приєдналось близько 30 тисяч католиків. До присутніх на узбережжі духовно приєднались в молитві численні католики по церквах та домах.

Ірландська «Вервиця на узбережжі за життя і віру» була натхнена польською «Вервицею на кордоні», проведеною 7 жовтня.

Ця подія вважається найчисленнішим зібранням ірландських католиків на релігійний захід з часу візиту св. Папи Івана Павла ІІ в 1979 році.