300 тисяч розаріїв із радістю та надією виготовили перуанські ув’язнені до візиту Папи Франциска
  • Птн, 12/01/2018 - 18:30

За останні три місяці ув’язнені дванадцяти перуанських в’язниць зробили 300 тисяч розаріїв. Ця спільна ініціатива Національної пенітенціарної служби Перу й архідієцезії Ліми спрямована на те, аби покрити організаційні витрати, пов’язані з візитом Папи Франциска, та дозволити 650 ув’язненим відчути себе учасниками цього свята радості й надії. Отець Луїс Ґаспар Урібе, виконавчий директор оргкомітету папського візиту до Ліми, спілкуючись із в’язнями, сказав: «Вам не треба соромитися. Бог не соромиться вас. Перу побачить, що ви можете робити своїми руками». Одна з учасниць програми, Марта Гуалінґа, яка відбуває покарання вже 8 років, розповіла, що кожен розарій, який вона зробила, сповнений почуття обов’язку й відданості справі, а також надії, що з нею все буде добре, адже вона визнала свої помилки. «Доходи, отримані від продажу цих розаріїв, – пояснив отець Урібе, – надійдуть ув’язненим, які працювали в рамах цієї ініціативи».

На жаль, повідомляє агенція Fides, як і під час візиту Папи до Колумбії, деякі мешканці Перу розпочали в соціальних мережах кампанію протесту, мета якої – поставити під сумнів доцільність витрат на організацію папського візиту. Отець Міґель Анхель Вассалло, прес-секретар архідієцезії Ліми, відповідальний за візит Понтифіка, пояснив: «Форма залучення коштів, яку запропонувала Церква, не обов’язкова, розмір пожертви залежатиме від щедрості людини. Церква потребує коштів: нам потрібно виготовити сотні літургійних шат, тисячі гостій, а також облаштувати каплиці. Саме тому ми збираємо пожертви в парафіях. Але якщо хтось не хоче співпрацювати, то й не мусить. Урешті-решт Бог усе владнає».

Уряд Перу призначив на організацію папського візиту суму, еквівалентну понад 9 млн євро.

За останні 30 років Франциск – це другий Папа, який відвідує Перу, де, за даними останнього перепису, 26 із з 31 млн мешканців називають себе католиками.

Джерело: kmc.media