5 християнських фільмів, які вийдуть на екрани у 2020 році
  • Срд, 05/02/2020 - 17:07

Успіх християнських фільмів останнім часом привів до того, що подібні картини почали зніматися все частіше.

У 2018 році фільм “Я можу лише уявити” (“I Can Only Imagine”), який розповідає про життя християнського співака Барта Мілларда, приніс 17,1 млн доларів США під час першого тижня показу, та загалом понад 83 млн доларів.

У кількох фільмах 2019 року також були представлені релігійні теми. Наприклад, кінострічка “Переможець” та деякі інші голлівудські фільми показували віру персонажів, або ж розповідали автобіографію того чи іншого героя. ”Прекрасний день на околиці”, (“A Beautiful Day in the Neighborhood”, “Гаррієт” та “Темні води” були серед головних християнських блокбастерів 2019 року).

У 2020 році режисери прагнуть зберегти та продовжити тенденцію. Ось перелік п’яти християнських фільмів, які слід очікувати цього року

1. “Я все ще вірю” (“I Still Believe”)

Відомий християнський співак Джеремі Кемп вирішив зняти фільм про своє життя, у якому він розповість натхненну історію кохання, втрати та віри.

Біографічний художній фільм «Я все ще вірю» екранізує історію першого шлюбу Кемпа з Мелісою Лінн Хеннінг-Кемп, яка померла від раку  в 2001 році, менше ніж через рік після одруження.

Кантрі співачка Шанія Твен грає роль матері Кампа, а актор Гарі Сінісе виступив у ролі батька. Акторка Бріт Робертсон зображує покійну дружину співака Меліссу. Роль Кемпа виконує новозеландець К. Д. Апа, відомий своєю роллю у популярному серіалі “Рівердейл“.

У трейлері ми бачимо, як співак знаходить своє кохання, між молодими людьми спалахує вогонь, а далі показаний шлях стійкої віри та трагедія. Кліп починається з того, як Апа (у ролі Кемпа) співає на євангелізаційному концерті-крусейді “Жнива”. Під час виступу він раптом припиняє спів і просить глядачів молитися за зцілення своєї дружини, у якої виявили рак.

Фільм названий за однойменною відомою піснею Кемпа. Режисерами картини виступили брати Ервін, які у 2019 році продюсували блокбастер “Я можу лише уявити”. Їхній перший біографічний фільм також оповідає про життя християнського музиканта Барта Мілларда, хоча продюсери не мали наміру робити наступний музичний фільм.

“Я все ще вірю” був створений студією братів Ервін у співпраці з Lionsgate і запланований до виходу 20 лютого 2020 року.

2. “Я Патрік” (“I Am Patrick”)

Актор Джон Ріс-Дейвіс повернеться до теми віри у фільмі про життя святого покровителя Ірландії Патріка.

Натхненна історія життя святого “Я — Патрік: покровитель Ірландії” планується вийти в прокат у День святого Патріка. Вона має на меті просвітити людей маловідомою історією цієї особистості.

Фільм був знятий CBN Documentaries та режисером Джеродом Андерсоном. Актор Джон Ріс-Дейвіс, відомий своєю роллю у фільмі “Володар перснів“, грає Патріка вже у літньому віці. У свою чергу Шон Т. О Міллейг (“Вікінги”) та Роберт МакКормак також зображають святого в різні етапи його життя.

Фільм «Я — Патрік» має на меті висвітлити багатовікову легенду та міф про життя і місію святого. У фільмі будуть представлені історичні реконструкції, інтерв’ю експертів та твори  святого, які детально описують його шлях до святості. “Я — Патрік” демонструватиметься в кінотеатрах лише два дні, 17-18 березня.

3. “Небесний квест” (“Heavenquest”)

King Street Pictures нещодавно випустив трейлер до пригодницького християнського фільму “Небесний квест: Подорож Пілігрима”, в основі якого відома новела Джона Буньяна.

“Подорож Пілігрима”, яка була написана англійською мовою, була перекладена на 200 мов та ніколи не була знята з друку. І тепер найулюбленіша християнська алегорія буде екранізована.

Фільм “Небесний квест” був знятий невеличкою командою та майже без сценарію.

“Мет Білен мав найменший бюджет, який може мати документальна картина, – сказав продюсер Дарен Вілсон. – Він також порушив усі правила при зніманні свого першого фільму – не знімати вночі, не знімати в місцях, в які нелегко дістатись, не знімати без сценарію, не знімати фантастичний фільм з багатьма спецефектами. Але люди, які ламають стереотипи, щоби втілити свої ідеї,  народжують щось унікальне. Мет це зробив у своєму фільмі”.

“Небесний квест” зібрав міжнародну когорту акторів. Одного з успішних південнокорейських акторів Ін По Ча, Каріма Лозано та Фернанда Ромеро з Мексики, Пета Сержанта з Австралії, Рікі Кіма (Південна Корея), а також американського християнського актора Алана Пауела, який зіграв одну з головних ролей.

4. “Дім солодкий дім” (”Home Sweet Home”)

Весною 2020 року запланований випуск фільму “Дім солодкий дім”.

У новій християнській сучасній романтичній комедії “Дім солодкий дім” знялись такі зіркові актори, як співачка та зірка соцмереж Наташа Буре (“Faith, Hope & Love”) та Бен Еліот.

За сюжетом фільму бариста Вікторія починає нудитись зі свого легковажного життя, не маючи ні найменшої ідеї, як це змінити.

І коли красень Джейсон заходить до неї у кав’ярню, вона починає фліртувати з ним, але хлопець не піддається на її “чари”. І починається челендж.

Коли Вікторія дізнається, що Джейсон будує соціальний будинок, вона вирішує стати волонтером та допомогти йому в цьому.

Героїня починає відкривати для себе “християнський стиль життя”, який демонструє Джейсон. Після того, як вона дізнається, що житло будується для матері-одиначки, її очі відкриваються: “Вона лише заважає тут Джейсону служити іншим людям”.

Прем’єра фільму призначена на весну 2020 року.

5. “Не вимовляй мого імені”

Фільм заснований на справжній історії дівчини, яка втекла від своїх викрадачів.

“Ми супроводжуємо Адріану в її жахливій подорожі — втеча, відновлення, зцілення”, – говориться у синопсисі фільму.

Камерон Арнет, зірковий актор християнського фільму “Переможець”, грає слідчого, який намагається донести світу факти, які стоять за викраденням людей.

“Приєднуйтесь до нас і переконайтеся, що імена наших близьких людей ніколи не буде названо”, – сказав він у інтерв’ю The Christian Post у листопаді. “Боротьба з “епідемією” ніколи не є легкою, але це завжди варто”.

Згідно з інформацією краудфандингової сторінки фільму, кожні 60 секунд двоє дітей попадається на зачіпку секс торговцями, а 10-х викрадають щоп’ять хвилин. За статистикою NBC, кожні 30 секунд хтось стає жертвою порно трафіку. А UNICEF говорить, про мільйон дітей, які потрапили на гачок.

“Вважається, що до 90 % жертв ніколи не стають врятованими. А для 10 %, які повертаються додому, посттравматичний синдром, депресія та самогубство є нормою. І, на жаль, для багатьох жертв недоступні ресурси для зцілення”, – додається на сайті фільму.

Творці картини разом із режисером Федеріко Сегаррою, письменницею Патрісією Ландольфі та продюсером Марті Жан-Луї заявили, що вони розмовляли з жертвами секс-торгівлі, правоохоронними органами, адвокатами та суддями, щоб наблизити сюжет фільму до максимальної реальності. Департамент розслідувань внутрішньої безпеки також виступив консультантом проєкту.

Фільм вийде на екрани восени 2020 року.

“Не вимовляй мого імені” буде використано організаціями, школами, а також приватними та корпораційними організаціями для поширення обізнаності про торгівлю людьми.

Джерело: Поклик Медіа