5 практичних способів відновити зв’язок з Марією впродовж травня
  • Втр, 07/05/2019 - 15:44

Католицька Церква вважає наші відносини з Марією дуже важливими. Цілий місяць травень у нашій Церкві є присвячений на її честь і кожного вірного закликають впродовж цього місяця наблизитись до Діви Марії.

Ми знаємо, що Марія є матір’ю Ісуса, а тому і матір’ю кожного з нас. Однак чи шукаємо ми її проводу? Чи молимось за її заступництвом? Чи довіряємо себе її опіці?

Впродовж травня Церква закликає нас відвідати свою небесну маму, більше дізнатись про неї і зростати в любові до неї.

 

1. Зрозумій її: Марія як посередниця

Навіщо молитись за заступництвом Марії, якщо ми можемо звернутись до Бога з нашими молитвами? Що має на увазі Церква, називаючи Марію «посередницею»? Виділи час і задумайся над цим.

 

2 .Молись про її заступництво: Ріки мудрості

Як часто ти молишся на вервиці? Ця форма молитви є легкою і доступною для усіх, і всі, хто її моляться, отримують багато ласк!

 

3. Пізнай її під новим іменем: Діва відкуплення

Ми знаємо багато імен Марії, якими її називали народи впродовж століть. Цього місяця дізнайся більше про значення імені «Діва відкуплення» і ту роль, яку вона відіграє у нашому відкупленні. Цей титул запровадив о. Пол Вотсон, засновник францисканського чину відкуплення, і з його допомогою ми можемо краще зрозуміти, що усі ласки, отримані в Христі, приходять до нас через Марію.

 

4. Вивчай марійне богослів’я: Марія у Писанні

Якщо ти готовий заглибитись у маріологію, прочитай книжку чи прослухай курс католицького видавництва. Ознайомся з основними подіями в житті Марії, які описує Біблія, і що вони можуть означати для нас, католиків.

 

5. Шануй її: в себе вдома або в церкві

Травень – чудовий місяць для того, щоб виявити свою любов до Марії у відчутний спосіб. Ти можеш принести квіти до її образу в церкві або ж поставити її образ на видному місці у себе вдома. Якщо у тебе є діти, то це чудова нагода показати їм в простий спосіб як любити і шанувати нашу Небесну Матір.

 

«Католицький оглядач» за матеріалами catholic-link.org