53 священики в Івано-Франківську завершили курс постійної формації
  • Втр, 04/06/2019 - 13:58

4 червня  2019 року завершилось навчання в Інституті Постійної Формації Івано-Франківської Архієпархії. 53 священики протягом одного року мали нагоду поглибити свої знання та ознайомитись із сучасними викликами, які стоять перед Церквою.

На завершення курсу постійної формації у семінарійному храмі «Святого Йосафата» був відслужений Молебень, який очолив Архієпископ і Митрополит Владика Володимир Війтишин у співслужінні із  53 душпастирями. У проповіді, на завершення цього курсу, Митрополит Володимир  заохотив всіх учасників курсу до втілення набутих знань, намагатись у своєму служінні шукати нові методи душпастирювання так, щоб кожна наша парафія була живою.

Уже протягом п'яти років триває навчання в Інституті Постійної Формації в Івано-Франківську для духовенства Архієпархії при Івано-Франківському Богословському Університеті. На інститут постійної формації покладено обов’язок завжди оживляти знання у священиків Івано-Франківської Архієпархії.

Програма закладу передбачає, що протягом п’яти років кожен священик поглибить свої знання з морального богослов'я, біоетики, подружнього права, сповідництва, місіології, стратегії УГКЦ 2020, способів сучасного душпастирювання та детально ознайомиться із сучасними викликами, які стоять перед Українською Греко-Католицькою Церквою.