6 грудня у Римі пройде національна різдвяна проща українців з Італії до папської базиліки «Santa Maria Maggiore»
  • Суб, 20/12/2014 - 11:48

У п’ятницю, 26 грудня 2014 р., на другий день Різдва Христового за Григоріанським календарем, у Римі пройде національна різдвяна проща українців з Італії до базиліки «Santa Maria Maggiore» - однієї із чотирьох головних папських базилік Риму.

О год. 15.30 римського часу Архиєрейську Божественну Літургію очолить Преосвященний Владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор, у співслужінні із Кир Іринеєм Біликом, Каноніком папської базиліки «Santa Maria Maggiore», о. Марком Ярославом Семегеном, Пасторальним координатором, та духовенством  УГКЦ в Італії.

Перед початком Літургії, з год. 15.00 до 15.30, та по її завершенні, з год. 17.00 до 17.30, хор «Благовіст» Стрийського катедрального собору виконуватиме спів колядок. Очікується прибуття численних паломників з різних міст Італії, Рима та околиць.

Уже четвертий рік поспіль УГКЦ в Італії організовує різдвяне національне паломництво до папських базилік Рима. Вперше така проща відбулася в 2011 р., до базиліки св. Петра у Ватикані з нагоди того, що Святіший Отець Венедикт XVI прийняв від України дарунок – різдвяну ялинку, яка на Різдво прикрашала площу святого Петра у Ватикані. У паломництві взяло участь понад 5.000 вірних.

Наступного, 2012 року, різдвяна проща громад УГКЦ з різних куточків Італії була проведена до гробу св. апостола Павла в Папській базиліці святого Павла поза мурами. У паломництві взяло участь понад 2.000 вірних.

У 2013 році місцем різдвяної прощі українців Італії булапапська базиліка святого Івана на Латерані – катедральний храм єпископа Риму, яким є Папа. У паломництві взяло участь біля 2.000 вірних.

І цього року запрошуємо усіх українців численно прибути на різдвяну прощу до папської базиліки «Santa Maria Maggiore», щоб разом із ангелами заспівати: «Слава Богу на висоті, і на землі мир, в людях благовоління!» (Лк. 2, 14-15).  Щоб усі ми у новому році віднайшли сповіщений мир на землі та зажили в благоволінні, не забуваючи, тих хто віддав життя своє за кращу долю нашого народу!

Папська базиліка «Santa Maria Maggiore» знаходиться неподалік від центрального ж/д вокзалу «Termini»: piazza di S. Maria Maggiore, 42, 00100 – Roma.