6 мільйонів мусульман щороку стають християнами
  • Втр, 12/03/2013 - 13:28

У середньому щогодини лише в Африці 667 мусульман приймає християнську віру, щоденно в світі їх кількість становить 16 тисяч, а за рік – 6 мільйонів.

Ці дані ще у 2006 році представив у інтерв’ю для арабського телеканалу Аль-Джазіра ісламський вчений, директор осередку освіти імамів і проголошувачів Корану шейх Ахмад аль-Катаані. На його думку, християнство в Африці має величезну внутрішню силу і мусульмани покидають свою віру, незважаючи на загрозу для власного життя.

Існування такої тенденції нещодавно підтвердив італійський соціолог Масімо Інтровіньє, який 2011-2012 року був представником Організацій Безпеки і Співпраці в Європі щодо боротьби з расизмом, ксенофобією і дискримінацією. «Ісламісти вважають, що вирішальне змагання за те, чи світ буде християнським чи мусульманським, розігрується в Африці» - вважає вчений, тим і пояснюючи зростання насильства мусульман над християнами. – «Іслам вже програв цю битву, тому відповідає на це бомбами».

Дані інших джерел стверджують, що на просторі колишнього СРСР християнами стало понад 2 мільйони мусульман, 250 тисяч малайзійських мусульман прийняли віру в Христа. Британське видання The Times говорить про навернення в християнство 15% мусульман, які прибувають в Європу, причому у Великобританії говорять про 200 тисяч осіб, у Франції – 15 тисяч щороку, 10 з них стають католиками, 5 тисяч – протестантами.

Зростання кількості мусульман на світі є результатом високого рівня натурального приросту у родинах, а християн стає більше за рахунок хрещення дорослих осіб.

За матеріалами: ekai.pl