6 травня склали присягу новобранці Папської Швейцарської гвардії
  • Суб, 07/05/2016 - 12:41

6 травня 1527 року війська імператора Священної Римської імперії германської народності увірвалися у Рим. 147 гвардійців Папської особистої швейцарської гвардії віддали своє життя, рятуючи життя Папи. Саме ця героїчна, але скорботна дата – 6-ого травня обрана, як день коли новобранці Папської Швейцарської гвардії складають присягу. Про це інформує офіційний сайт Апостольського Престолу.

Саме церемонія присяги за древньою традицією відбувається на подвір’ї святого Дамаза у Ватикані. На церемонії є присутніми не тільки новобранці та гвардійці, але й політичні та військові представники Швейцарської Конфедерації, родичі та друзі новобранців.

Цього року новобранців до присяги привів капелан Швейцарської гвардії монсеньйор Алойз Єле.

Присяга проголошується в Ім’я Пресвятої Трійці:

«Я присягаю сумлінно, віддано і гідно служити Верховному Понтифіку Франциску і його законним наступникам, а також присягаю, що цілковито присвячу себе, щоб їх захистити, навіть цінною власного життя. Свідчу, що це саме зобов’язання зобов’язує мене також стосовно Колегії кардиналів у період коли Апостольський Престіл є вакантним.

Окрім цього, я обіцяю Коменданту Капітану та іншим моїм провідникам повагу, вірність та послух. Клянусь! Так хай мені допоможе Бог і наші святі покровителі!»