70-річчя священства Папи-емерита Бенедикта XVI
  • Суб, 26/06/2021 - 13:16

За кілька днів Бенедикт XVI святкуватиме 70-річчя священства. Його висвятив шановний і старший уже тоді кардинал Фолхабер 29 червня 1951 р.

 

«З цього часу для Йосифа Ратцінгера служіння Літургії стало особливою справою. Навіть сьогодні, коли в нього проблеми з рухливістю», – наголошує Архиєпископ Георг Генсвайн. Папа-емерит, сидячи в інвалідному візку, співслужить на Літургії, яку очолює його секретар. Не було дня, коли б він не служив.

 

Архиєпископ Георг Генсвайн був одним з учасників зустрічі, яку організували «Rome Repors» та Папський фонд ім. Йосифа Ратцінгера з нагоди 70-ї річниці священства Бенедикта XVI.

 

З цієї нагоди ті, хто живе з ним у монастирі «Mater Ecclesiae» у Ватикані, підготували щось особливе. Для Бенедикта XVI сюрпризи завжди пов’язані з Літургією.

Цього разу це запрошення хористів з Регенсбурга, які співпрацювали з покійним братом Папи-емерита. Деякі з них будуть співати в каплиці під час Літургії. Для Бенедикта XVI це важлива деталь, адже минув рік від смерті о. Георга Ратцінгера, який кілька десятиліть керував регенсбурзьким хором.

 

Архиєпископ Генсвайн визнає, що Папа-емерит уже дуже слабкий, хоча зберігає повну ясність розуму. На жаль, його голос слабкий. Йому важко розмовляти. Але в нього гарний настрій і часто він каже: «Кожен день я починаю і закінчую з Господом, побачимо, як довго це триватиме».