8 основних причин, чому евтаназія мусить бути заборонена
  • Втр, 14/06/2016 - 19:19

Існує багато глибинних аналізів та роз’яснень щодо питання евтаназії. Проте метою даної статті є перечислити основні пункти, чому евтаназія повинна бути засуджена і заборонена.

1. Часто евтаназію (з грецької «хороша смерть») використовують для євгеніки (з грецької «хороше народження»). Тобто батькам, які мають неповносправних дітей пропонують їх вбити за допомогою евтаназії. Таким чином, життя людей з особливими потребами вважається менш вартісним, «життям, яке не варто жити».

2. Евтаназія розділяє людей на так звані «класи». Якщо якась людина страждає від депресії, то вона «придатна» для евтаназії. Тобто, вона стає людиною «другого класу», непотрібною для суспільства і її життя має меншу вартість.

3. Надання медичному персоналу законного права вбивати людей, навіть і за визначених обставин, є настільки ж нерозумним як і небезпечним. Не можна бути впевненим, що цим правом не зловживатимуть.

4. У США та країнах Європи, де евтаназія легалізована, нерідкими є випадки, коли діти примушують своїх батьків «скористатись цією послугою». Причиною до цього часто є те, що живі батьки використовують забагато своїх фінансових збережень і, таким чином, діти отримають менший спадок.

5. Прихильники евтаназії вважають, що аби «померти з гідністю», люди повинні померти швидше. Тобто, ті особи, які не обирають «пришвидшеного відходу» не помирають із гідністю.

6. Евтаназія змінює зміст терміну «медицина». Крім лікування хворих, облегшення болю та рятування життів тепер до нього додались дії та використання отрути з чітким наміром вбити.

7. В основі евтаназії лежить секулярний принцип, що все закінчується смертю і тому акт самогубства є зовсім незначним. Якщо є ще щось після смерті, як християни (і фактично вся західна цивілізація аж до недавнього часу) вважають, то евтаназія є дією із величезними моральними наслідками. Цей факт повинен, принаймні, знеохотити держави і медичні заклади брати участь у цій практиці.

8. У кожній країні, де евтаназія була легалізована кількість бажаючих померти таким чином була захмарною. Проте, її прихильники на цьому не зупинились. Вони вимагають спрощення процедури дозволу та скорочення вимог для його отримання. Кінцевою метою цих активістів є, щоб евтаназія була доступною на вимогу і без пояснень.

За матеріалами: LifeSiteNews.com