868 мільйонів людей у світі страждає від голоду
  • Срд, 05/06/2013 - 20:25

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) повідомляє, що 868 мільйонів людей, 12,5% населення світу, страждає від голоду. У звіті під назвою «Системи продовольства для кращого харчування» ФАО повідомляє, що близько двох мільярдів людей не має достатньо продуктів харчування, а 26% дітей віком менше п’яти років страждають на затримку росту, спричинену недостатністю харчування.

Відповідно до звіту, ці цифри є неприйнятними, і боротьба з голодом має стати для всіх пріоритетом.

ФАО попереджає, що крім очевидної соціальної вартості, недоїдання становить економічні витрати, які можуть сягати до 5% світового ВВП. Щоб уникнути цього, необхідно застосувати прості заходи для покращення ситуації.

 

Як приклад організація пропонує, що з недоїданням можна боротися, даючи жінкам більший контроль над своїми доходами і їхніми джерелами, що мало б покращити здоров’я їх і їхніх дітей.

Організація також пропонує впровадити продовольчу політику, яка б збільшувала сільсько-господарську продуктивність і заходи для покращення харчового виходу мереж постачання заради більш доступних, різноманітних і поживних харчів.

 

За матеріалами Rome Reports