Аборигени в Індії вбили американського місіонера
  • Птн, 23/11/2018 - 14:59

Представники плем’я, що населяє Північний Сентінельський острів (Індія) і не виходить на контакт із зовнішнім світом, вбили місіонера зі США.

Сімох рибалок, котрі доставили американського туриста Джона Аллена Чо (John Allen Chau) на острів, затримали. Рибалки повідомили, що вони бачили, як представники племені напали на американця з луками і стрілами, а потім частково закопали його в піску на пляжі. Влада острівних союзних територій Індії направили на пошуки тіла американця вертольоти, проте на острів вони приземлитися не можуть, оскільки його мешканці з ворожістю ставляться до будь-яких спроб наблизитися до них.

Як повідомляє видання India Today з посиланням на місцеві ЗМІ, американець був місіонером. Газета Andaman Sheekha пише, що американець «в минулому п'ять разів відвідував Андаманські і Нікобарські острови і дуже хотів зустрітися з сентільськими племенами для того, щоб проповідувати християнство».

Чисельність племені, що населяє Північний Сентінельський острів, за даними на 2011 рік, становила 40 осіб. Як зазначає телеканал, вони відомі тим, що уникають контактів із зовнішнім світом.