Африканське паломництво до швейцарської Чорної Богородиці
  • Птн, 23/08/2013 - 12:14

Вісім африканських хорів і 300 паломників очікують 31 серпня в Айнзідельні, в Швейцарії, у зв'язку з III африканським паломництвом до Чорної Богородиці. Про це повідомляє відділ душпастирства серед мігрантів швейцарської єпископської конференції, опублікувавши програму події.

Вранці цього дня паломників зустрінуть перед церквою Абатства Айнзідельн, де знаходиться каплиця Чорної Богородиці. Після Хресної Ходи, під час якої звучатимуть пісні різних африканських країн, в 12.30 почнеться євхаристійне богослужіння, яке очолить архиєпископ Лугано монс. П'єр Джакомо Грампа.

Паломництво до Чорної Богородиці організовано для католиків-африканців, які живуть у Швейцарії, щоб вони могли висловити віру властивим їм чином, і помолитися разом. Йдеться також про можливість привернути увагу до присутності католиків-африканців у швейцарській Церкві та сприяти їх зустрічі з вірними не африканцями, яких запрошують взяти участь у цьому паломництві. З цією метою паломництво проводитиметься на трьох мовах: німецькою, французькою та англійською. Підготовлені матеріали на цих мовах дозволять кожному прочанинові брати участь у богослужінні на своїй мові.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va