Албанському суспільству характерна повага до сім’ї: Паролін про подорож Папи до Албанії
  • Суб, 20/09/2014 - 14:48

Про причини і значення подорожі Папи Франциска в Албанію, яка відбудеться у найближчу неділю, 21 вересня, в інтерв’ю Ватиканському телевізійному центру розповів Держсекретар П’єтро Паролін. Кардинал переконаний, що діалог і культура зустрічі між представниками різних віровизнань – можливі, і саме це показує ситуація у сучасній Албанії.

«Папа з великою охотою промовляє через конкретні приклади. Я думаю, що він вирішив поїхати до Албанії, щоб показати приклад цієї країни, яка у минулому зустрічалася з чималими труднощами і вирішила ніколи не використовувати релігію, у якості причини для зіткнення і конфліктів», - зазначив кардинал.

Керівник ватиканської дипломатії нагадав так само, що Албанія пережила «довгу зиму ізоляції з боку інших країн», тому сьогодні Апостольська Столиця прагне підтримати її на шляху до європейської інтеграції, підкреслюючи особливий внесок, який країна здійснить у Європейському співтоваристві. «Згадаймо про духовну спадщину, яка була збережена, незважаючи на роки репресій, релігійних переслідувань, і яка повинна бути захищена і відновлена», - сказав він. Кардинал наголосив на тому, що албанському суспільству характерна повага до сім’ї. «Албанія, несучи тільки ці цінності і свої особливі риси, зможе плідно посприяти проекту європейської інтеграції», - вважає кардинал Паролін.

Найближчий співробітник Святішого Отця висловив надію, що Албанія зможе вистояти перед хвилею секуляризації, яка обрушилася на увесь континент. Він нагадав про часи жорсткого антирелігійного переслідування і відродження Церкви. «На мою думку, важливо сказати, що країна, з якої Бог був вигнаний, знищений законодавчо, повинна навчити нас жити у постійних стосунках з Господом, не піддаючись спокусам життя, де Бог залишається на узбіччі», - сказав кардинал Паролін.