Альберта: уряд заборонив співати в церквах впродовж карантину
  • Чтв, 30/04/2020 - 16:19

Об’єднаний консервативний уряд канадської провінції Альберта заборонив співати під час церковних богослужінь, що транслюються онлайн, і на яких можуть бути фізично присутніми до 15 осіб – все для того, щоб припинити поширення коронавірусу.

«Будь-які зібрання за участі до 15 осіб не повинні включати діяльність, що може сприяти поширенню хвороби», - йдеться у поясненні щодо обмежень зібрань. – «До цього входить спів на релігійних зібраннях, оскільки заражені особи можуть через свою слину чи краплі повітря, що видихають, передавати вірус».

Штраф за порушення такої постанови становить від $1 000 до $100 000 за перше порушення, і до $500 000 за повторне порушення.

Тобто, відповідно до даної заборони, священник, котрий співає під час літургії в присутності інших осіб, дотримуючись необхідної дистанції, порушуватиме закон.

«Уряд переступає межу, диктуючи як нам слід молитись Богові», - зазначає один із місцевих священників, котрий захотів залишитись анонімним. – «В церквах це неприпустимо. Чим ми відрізняємось від Китаю?...».

Крім того, уряд створив гарячу лінію, на яку кожен має можливість звернутись у випадку, коли спостерігає, що хтось інший порушує приписані заборони.

Як інформує LifeSiteNews, таку ж заборону видали 10 квітня в каліфорнійському окрузі Мендосіно, США.