Алея миру в селі Митулин
  • Чтв, 08/11/2018 - 09:16

6 листопада 2018 року, в Міжнародний день попередження руйнування навколишнього середовища від війни та військових конфліктів, підтримуючи безтермінову акцію «Посади дерево миру», яку започаткувало з 2016 року Бюро з питань екології УГКЦ спільно з Міністерством екології, Львівська Архиєпархія також долучилася до спільної молитви та доброї справи.

Голова Комісії з питань екології Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Микола Пришляк разом з начальником відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Північне Поділля» п. Мирославою Єргуньовою, о. Іваном Ільківим та парафіянами храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Митулин Глинянського протопресвітерату, і головою сілької ради п. Михайлом Чепілем спільно помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці за припинення війни, мир та спокій у нашій країні. По закінченні молитви о. Микола звернувся до присутніх: «Сьогодні ми маємо можливість свідчити нашу любов та патріотизм до держави, не перебуваючи на лінії фронту,а тут, вдома, через шанобливе ставлення до всього, що дарує нам Господь».

Опісля взялися до доброї справи – висадження «Алеї миру» на подвір’ї храму. Участь у висадженні ялин, самшиту та ялівцю, які заспонсорував НПП «Північне Поділля», брали всі присутні на молитві, від найстарших до найменших парафіян. Слід зауважити, що на молитві та під час висадження дерев було дуже багато людей, що свідчить про їхнє бажання миру та спокою у своїй країні, а також прагненнянавчитися шанобливо ставитися до природного довкілля як Божого створіння.

Повідомив о. Микола Пришляк, голова Комісії з питань екології Львівської Архиєпархії

Світлини