Альфред Шуереб – особистий секретар Папи Франциска
  • Птн, 05/04/2013 - 11:24

«Правою рукою» Папи зазвичай є його особистий секретар. Невдовзі після обрання на Престіл Св. Петра, Франциск призначив своїм персональним секретарем о. Альфреда Шуереба.  54-річний священик походить з Мальти, однак вже довший час працює у Ватикані.

Ця робота не є новою для о. Альфреда, оскільки до цього він був другим особистим секретарем Папи Бенедикта XVI. Слід зазначити, що окрім щоденних справ, він також супроводжував Папу-емерита в його подорожах.

Оскільки Архиєпископ Георг Генсвайн залишився секретарем Папи-емерита Бенедикта XVI, то автоматично о. Альфред став секретарем Папи Франциска у перехідний період. Він входив до складу Префектури Папського Дому з 2000 року, а у 2003 році отримав титул «Почесний прелат» від Івана Павла ІІ. Цікаво, що 54-річний священик працював із трьома Папами.

Народжений 14 жовтня 1958 р.на Мальті, о. Шуереб вже багато років живе в Римі. Священичі свячення прийняв у 1984 році. Через п’ять років після цього він закінчив докторат з богослів’я на Папському теологічному факультеті Teresianum, після чого повернувся виконувати пастирське служіння на Мальті. Однак згодом, в 1991 р., його призначено секретарем ректора Латеранського університету в Римі. З 1995 р. отець Альфред працював у Державному секретаріаті Ватикану.

За матеріалами Romereports.com