Апостольський Престіл

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:59

    У праці дорадчого органу, скликаного на початку понтифікату та оновленого рік тому, бере участь Папа Франциск.

    У понеділок, 15 квітня 2024 р., у Ватикані розпочалися праці квітневої зустрічі Ради Кардиналів. Засідання відбуваються під проводом Папи Франциска.

    Нагадаємо, що попередня зустріч, що відбувалася у Ватикані від 5 до 7 лютого 2024 р., була зосереджена на темі ролі жінок у Церкві та на євангелізації.

    Скликання та призначення

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:57

    Монсеньйора Флавіо Паче, якого нещодавно призначено Секретарем Дикастерії сприяння єдності між християнами, замінить монсеньйор Філіппо Чампанеллі з дипломатичної служби Святого Престолу.

     

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:54
    Папа затвердив декрети про визнання чуда за заступництвом блаженної, що відкриває шлях до її канонізації, та визнання мучеництва чергової групи осіб, убитих під час громадянської війни в Іспанії, що відкриває шлях до беатифікації.
     
  • Четвер, Квітень 11, 2024 - 14:27

    Дискримінація особи лише через її сексуальну орієнтацію суперечить людській гідності, – зазначив Префект Дикастерії Доктрини Віри під час презентації у Ватикані декларації Dignitas infinita.

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 17:04

    Префект Дикастерії доктрини віри, кардинал Віктор Мануель Фернандес пропонує внести зміни до приписів KKЦ щодо гомосексуалізму. На його думку, словосполучення "внутрішнє невпорядкування" слід замінити на інше. Поточну, безсумнівну оцінку він вважає недостатньою, щоб адекватно «передавати цю таємницю», як аргентинський єрарх описав гомосексуальні схильності.

  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 15:54

    Документ Дикастерії доктрини віри "Dignitas infinita" готувався п'ять років і включає в себе папське навчання останнього десятиліття: від війни до бідності, від насильства над мігрантами до насильства над жінками, від абортів і сурогатного материнства до евтаназії, від теорії ґендеру до цифрового насильства.

  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 12:31
    Він замінить кардинада Мауро П'яченцу, якому виповнюється 80 років. Папа Франциск також призначив спеціального помічника Святішого Отця з питань богопосвяченого життя.
  • Четвер, Квітень 4, 2024 - 19:25

    Досвід культури як досвід, відкритий на всіх людей, віруючих і невіруючих, є частиною приготування до Святого Року 2025. Різні заходи, як от виставки, концерти чи покази фільмів під загальною темою «Ювілей – це культура», запропоновані в рамках цього приготування, були представлені у Ватикані.

  • Четвер, Квітень 4, 2024 - 19:22
    Ядерна зброя породжує недовіру та відволікає ресурси. Про це говорив Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН, виступаючи в рамках 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН під час праці комісії з питань роззброєння. Виступаючи під час дебатів на тему злочинів проти людяності, він звернув увагу на небезпеку гендерної ідеології.
     
  • Четвер, Квітень 4, 2024 - 14:15
    Секретар Святого Престолу у справах стосунків з державами й міжнародними організаціями перебуває в країні, що з’єднує Центральну та Південну Америки, з нагоди сторіччя двосторонніх дипломатичних стосунків. У програмі зустріч з представниками влади, з мігрантами та Свята Меса з католицькою спільнотою.
  • Середа, Квітень 3, 2024 - 17:43

    Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН в Нью-Йорку виступив під час дебатів 78-ї Генеральної Асамблеї, присвячених опрацюванню конвенції про злочини проти людяності.

  • Середа, Квітень 3, 2024 - 12:23

    Найвища доктринальна інституція Ватикану наступного тижня оприлюднить нову декларацію на тему людської гідності. Очікується, що документ торкнеться низки сучасних моральних проблем, включаючи гендерну ідеологію та сурогатне материнство. Про це повідомляє CNA.

    Пресслужба Святого Престолу у вівторок оголосила, що новий документ під назвою Dignitas Infinita (“Нескінченна гідність”) (Про людську гідність) буде представлено на пресконференції, яка відбудеться в Римі 8 квітня.

  • Вівторок, Квітень 2, 2024 - 14:28

    2 квітня виповнюється 19 років із дня смерті Івана Павла ІІ. З цього приводу ми публікуємо кількадесят фактів і думок, пов’язаних із відходом Папи.

  • Вівторок, Квітень 2, 2024 - 11:00

    «Папа Франциск чітко назвав Російську Федерацію причиною війни»

  • Понеділок, Квітень 1, 2024 - 18:04

    Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав висловив особливу подяку Святішому Отцеві Франциску за заклик до обміну військовополонених між росією та Україною «всіх на всіх», а також очільникам дипломатичних структур Святого Престолу за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Про це Блаженніший Святослав сказав у відеозверненні у 111-й тиждень повномасштабної війни.

  • Понеділок, Квітень 1, 2024 - 11:53

    У Неділю Пасхи, 31 березня 2024 р., Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані Святу Месу, по завершенні якої звернувся, опівдні, з великоднім посланням та уділив урочисте благословення «Urbi et Orbi».

     

    Дорогі браття й сестри, благодатної Пасхи!

    Сьогодні по всьому світу відлунює звіщення, яке дві тисячі років тому пролунало в Єрусалимі: «Ісус Назарянин, розіп’ятий, воскрес!» (пор. Мк 16,6).

  • Неділя, Березень 31, 2024 - 08:25
    У Велику Суботу, 30 березня 2024 р., Папа Франциск очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу Пасхального чування, під час якої уділив Таїнства християнського втаємничення вісьмом дорослим катехуменам. Після біблійних читань Святіший Отець виголосив наступну проповідь.
     
  • П'ятниця, Березень 29, 2024 - 22:05

    У проповіді з нагоди літургії Страстей Господніх, проповідник Папського дому наголосив на добровільному пониженні Ісуса, Який показує приклад служіння, відрікаючись від людського уявлення про всемогутність.

     

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 17:27

    Перші наслідки угоди між Католицькою Церквою в Німеччині та Святим Престолом вже помітні. Конференція єпископату Німеччини та мирянський Центральний комітет німецьких католиків вирішили продовжити роботу Синодального шляху.

    Як оголосили єпископи в четвер, створено спеціальні робочі групи, які збиратимуться на надєпархіальному рівні для обговорення тем, важливих для всього процесу реформи, пише pch24.pl.

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 13:13

    Кардинал Маріо Ґрек, генеральний секретар Синоду з питань синодальності, підтримав впровадження жіночих дияконатів у Католицькій Церкві. Це було б «природним» і було б результатом «волі Господа».

    Синодом про синодальність управляють два кардинали: Маріо Ґрек з Мальти та Жан-Клод Холлеріх з Люксембургу. Холлеріх давно підтримує дияконат жінок; він також припустив, що він цілком відкритий для розмов про жіноче священство.

Сторінки