Біоетика

  • Четвер, Квітень 18, 2024 - 17:15
    Щонайменше сорок жінок, що не мають належного доступу до служби охорони здоров’я, мали нагоду пройти в амбулаторії для бездомних і вбогих, яку провадить Дикастерія харитативного служіння, діагностичні обстеження для запобігання раку молочної залози.
  • Середа, Квітень 17, 2024 - 15:14

    “Найпохмуріший день для жінок у післявоєнній історії Німеччини” — так газета “Bild” прокоментувала набуття чинності закону про “самовизначення” (Selbstbestimmungsgesetz).

  • Середа, Квітень 17, 2024 - 14:25

    Унеділю, 14 квітня, у Варшаві пройшов Національний Марш за життя, який зібрав небайдужих поляків, котрі відстоюють право на життя від моменту зачаття до природної смерті. Тисячі людей вийшли на вулицю, щоб заявити про свою прихильність захисту ненароджених дітей від варварської практики аборту.

  • Середа, Квітень 17, 2024 - 13:02

    У Бельгії з'явилася ще одна жахлива версія культури смерті. Люк Ван Ґорп, керівник одного зі страхових фондів т. зв mutualité/mutualiteit, метою якого є забезпечення всім гідної медичної допомоги, запропонував евтаназію для “людей, які втомилися від життя”. У відповідь на це бельгійські єпископи нагадали, що “людське суспільство завжди виступає за життя”.

  • Середа, Квітень 17, 2024 - 12:54

    У Павшині на Мукачівщині 12-14 квітня, проходив семінар про захист життя від моменту зачаття і до природної смерті. Однією зі спікерів була Голова Всеукраїнського благодійного фонду «За гідність людини» пані Геня Самборська.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 15:03

    Dignitas Infinita насамперед нагадує нам, що кожна людська істота має невід’ємну гідність, даровану Богом у момент зачаття, говорить кардинал Вілтон Ґреґорі, архиєпископ Вашингтона. Як він наголошує, серед останніх документів це найповніший виклад вчення Церкви, який торкається багатьох гострих питань. Про це повідомляє Vatican News.

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 16:22

    Наука постійно подає нам нову інформацію про походження людини та її плавний розвиток. Це повинно захоплювати нас, але ми панічно чіпляємося за безпідставні з біологічної точки зору уявлення про перші дні нашого життя. На це звернув увагу колишній архиєпископ Парижа, який перш ніж стати священником, 11 років пропрацював лікарем. На запрошення організації Réseau Vie він прочитав лекцію про людський ембріон.

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:25

    Тисячі людей вийшли у центр Варшави на Національний Марш Життя. Демонстрація під гаслом “Нехай живе Польща” – це вираз афірмації життя, а також протидії законопроектам, які спрямовані на розширення доступу до абортів і, таким чином, на зменшення захисту ненароджених дітей. Патронат на маршем узяв польський єпископат. Її очільник архиєпископ Тадеуш Войда закликав, аби ця неділя стала днем молитви у храмах на захист ненародженого життя. Про це повідомляє Vatican News.

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:14

    У інтерв’ю для ватиканських медіа президент Папської академії «За життя» розповів про небезпеки, пов’язані із нещодавно прийнятою резолюцію Європарламенту про включення аборту до «Хартії основних прав» ЄС.

     

  • Четвер, Квітень 11, 2024 - 14:27

    Дискримінація особи лише через її сексуальну орієнтацію суперечить людській гідності, – зазначив Префект Дикастерії Доктрини Віри під час презентації у Ватикані декларації Dignitas infinita.

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 17:35

    Дослідження, проведене дослідниками з Нідерландів, показало, що майже дві третини дітей, які хотіли б належати до протилежної статі в підлітковому віці, зрештою почали почуватись комфортно у своїй біологічній статті в ранньому дорослому віці.

    15-річне дослідження, яке проводили дослідники з нідерландського Університету Гронінгена, відстежувало рівень «гендерного нещастя» у 2772 учасників дослідження, віком від 11 до 26 років.

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 17:19

    Верховний суд Арізони у вівторок відновив дію 160-річного закону, який забороняє так звані аборти в усіх випадках, окрім випадків порятунку життя матері. Це скасовує діючі норми, які дозволяють вбивство зачатих дітей, віком до 15-ти тижнів вагітності. Арізона стане 17-м штатом з майже повною забороною цієї кривавої практики.

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 13:45

    Комісія Єпископських Конференцій Європейського Союзу (COMECE) опублікувала заяву напередодні голосування 11 квітня в Брюсселі щодо включення права на аборт в Хартію основних прав ЄС. У документі говориться, що сама Хартія «не може включати права, які не визнаються всіма і викликають розбіжності».

     

  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 15:54

    Документ Дикастерії доктрини віри "Dignitas infinita" готувався п'ять років і включає в себе папське навчання останнього десятиліття: від війни до бідності, від насильства над мігрантами до насильства над жінками, від абортів і сурогатного материнства до евтаназії, від теорії ґендеру до цифрового насильства.

  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 12:32
    Рух «Касабланська декларація», який прагне заборонити цю практику, проводить дводенну зустріч у Римі, мета якої – звернутися до урядів країн світу із закликом вжити відповідних законодавчих заходів.
     
  • Середа, Квітень 3, 2024 - 12:23

    Найвища доктринальна інституція Ватикану наступного тижня оприлюднить нову декларацію на тему людської гідності. Очікується, що документ торкнеться низки сучасних моральних проблем, включаючи гендерну ідеологію та сурогатне материнство. Про це повідомляє CNA.

    Пресслужба Святого Престолу у вівторок оголосила, що новий документ під назвою Dignitas Infinita (“Нескінченна гідність”) (Про людську гідність) буде представлено на пресконференції, яка відбудеться в Римі 8 квітня.

  • П'ятниця, Березень 29, 2024 - 17:43

    У четвер до шотландського парламенту був поданий законопроект про т. зв. допомогу при смерті, що призначений для надання невиліковно хворим пацієнтам допомоги в самогубстві. У разі ухвалення Шотландія стане першою частиною Великої Британії, де ця процедура стане законною.

    Відповідно до законопроекту, пацієнт може звернутися за допомогою в самогубстві, якщо він або вона відповідає певним критеріям:

    - особа страждає на невиліковну хворобу і щонайменше двоє лікарів вважають її психічно здатною прийняти таке рішення,

    - вона повинна бути старшою 16 років,

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 17:53

    Уряд Норвегії працює над новим законом, який дозволить аборти до кінця 18-го тижня вагітності. Двоє місцевих єпископів, Ерік Варден з Тронхейма та Бернт Едвіг з Осло, надіслали листа проти пропозиції, вказавши, що її обґрунтування є сумішшю науки, політики та ідеології.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 16:03

    У США продовжується тривала дискусія між республіканцями і демократами, які шукають компроміси по низці питань щодо використання бюджетних коштів. Один із таких законопроектів Конгрес ухвалив 21 березня і він передбачає заборону вивішувати ЛГБТ-прапор над американськими посольствами. Політики обох партій пішли на компроміс заради затвердження плану використання 1,2 трильйона доларів.

  • П'ятниця, Березень 22, 2024 - 15:54
    Єпископська конференція Франції, зібрана на свою пленарну асамблею, висловилася щодо президентського законопроекту, що передбачає так звану «штучно викликану смерть». Імперативом людяності, наголошують вони, є полегшувати страждання, а не переривати життя.
     

Сторінки