Милосердя і солідарність

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 15:32

    Найкращою відповіддю на насильство і страх є молитва і мир, заявив архиєпископ Ентоні Фішер після нападу на ассирійського єпископа Мар Марі Еммануїла 15 квітня 2024 року.

    “Закликаю віруючих не реагувати на ці події зі страхом, уникаючи місць культу, боячись нових нападів, чи з гнівом, беручи участь в актах розправи чи помсти. Найкраща відповідь на насильство і страх – це молитва і спокій”, – сказав католицький архиєпископ Сіднея.

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:10

    Зустрічаючись із делегацією Папської фундації, Святіший Отець наголосив на даруванні близькості Христової любові через солідарність з іншими.

     

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 14:59

    У п’ятницю, 5 квітня, у стінах Університету Короля Данила, що у м. Івано-Франківськ, вкотре відбувся благодійний аукціон «Крок до перемоги» на підтримку Збройних сил України. З цієї нагоди архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин передав власний лот — «Трифігурну ікону» зі своєї приватної колекції, датовану XIX століттям.

  • Четвер, Квітень 11, 2024 - 13:59

    10 квітня 2024 року Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав прийняв у Патріаршому центрі в Києві екуменічну делегацію Конференції європейських Церков (CEC), яка у знак солідарності з українськими Церквами та народом прибула в Україну, щоби зміцнити відносини та діалог заради миру.

    «Ми тут не для того, щоб робити якісь політичні заяви, але щоб засвідчити, що ви не покинуті та не забуті. Ми з вами, ми поруч», — наголосив під час зустрічі православний архиєпископ Тіатейрський і Британський Нікітос, президент КЄЦ, який очолив делегацію.

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 13:23

    6 квітня капелани Центру Опіки Сиріт, за фінансової підтримки Українська освітня платформа, організували та провели Реколекції для Дитячих будинків сімейного типу м. Львова та Львівської області.

    Участь у них взяли 13 ДБСТ.

    Духовну віднову розпочали з Божественної Літургії в храмі Матері Божої Неустанної Помочі, в часі якої о. Роман Прокопець, голова Центр Опіки Сиріт та настоятель Храм Матері Божої Неустанної Помочі зазначив:

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 13:16

    Священник із Салезіянського Товариства святого Івана Боско, який служить на сході України, розповів у інтервʼю для Радіо Ватикану - Vatican News про свою участь у вишколі, який Папський Салезіянський Університет організував для салезіян і їхніх помічників, що походять з регіонів, де тривають збройні конфлікти, щоб підготувати до супроводу людей, які переживають травму.

     

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 13:01

    У Ватикані розпочалася пленарна асамблея Папської академії соціальних наук, яка присвячена становищу людей з інвалідністю, що за словами Президентки академії, займають центральне місце в навчанні Папи Франциска.

     

    «Змінити суспільні визначники та будувати нову культуру інклюзивності», – на таку тему від 9 до 11 квітня 2024 р. в Палаці Пія IV у Ватикані, осідку Папських академій наук і соціальних наук, відбувається пленарна зустріч Папської академії суспільних наук (PASS).

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 12:58

    Наприкінці середової зустрічі з паломниками Папа Франциск, як звичайно, скерував окрему думку до народів, які страждають від війни, «яка триває повсюди», а також висловив співчуття населенню Казахстану, що потерпає від повеней.

     

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 13:03

    Зустріч, що відбулася через півроку після жорстокої атаки ХАМАСу на ізраїльські поселення, тривала приблизно годину.

     

    У понеділок, 8 квітня 2024 р., Папа Франциск прийняв у робочому кабінеті в Апостольському палаці у Ватикані родичів ізраїльських заручників, які досі перебувають в руках ХАМАСу. Зустріч відбулася через шість місяців після жорстокого нападу на Ізраїль, скоєного 7 жовтня минулого року, внаслідок якого загинули понад 1100 людей, а також були захоплені 240 осіб, між якими жінки, похилі віком та діти.

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 12:53

    8 квітня 2024 року в Києві Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся з делегацією Єпископської конференції Німеччини, яка на чолі з єпископом Аугсбурга Бертрамом Маєром прибула в Україну з візитом солідарності.

    Солідарність з Україною

  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 12:27
    Приймаючи волонтерів Італійського Червоного Хреста з нагоди 160-ї річниці заснування, Папа Франциск нагадав про необхідність ставити в центрі уваги людську особу та закликав міжнародну спільноту до встановлення норм, які повсюдно гарантуватимуть права людини.
  • Четвер, Квітень 4, 2024 - 13:35
    Від 2022 року подружжя Усленґі разом зі своїми доньками возять в Україну гуманітарну допомогу та допомагають біженцям. В інтерв’ю вони розповідають про те, що їх спонукає до цього, чи не бояться їхати в регіони, де часто відбуваються обстріли, про те, що хочуть донести своїм співгромадянам, коли повертаються до Італії.
     

    Світлана Духович – Ватикан

  • Вівторок, Квітень 2, 2024 - 22:07

    Сестри редемптористки вкотре запрошують родичів наших полеглих Героїв на дні духовної віднови 26-28 квітня 2024 р.

     

    Місце проведення: с. Гошів, Монастир сестер Пресвятої Родини

     

    ОРІЄНТОВНИЙ РОЗКЛАД

    п'ятниця

    Від 16:00 поселення

    18:00 молитва

    18:30 вечеря

    19:30 спільна зустріч

    вечірня молитва

    субота

    8:00 Служба Божа

    9:00 сніданок

    9:30 спільна зустріч

    11:00 перерва на каву/чай

    11:30 арт-терапія

    13:00 обід

  • П'ятниця, Березень 29, 2024 - 13:34

    Згідно з результатами комплексного дослідження «Громадянське суспільство України в умовах війни», Карітас України посів 5-те місце в рейтингу найбільш медійних фондів і громадських організацій. Дослідження виконав Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) на замовлення ІСАР «Єднання».

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 14:47

    У неділю, 24 березня, у Квітну неділю за григоріанським календарем, у Мельбурні відбулася щорічна Хода за справедливість і мир. У ній взяв участь диякон Михайло Жилан, канцлер Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра і Павла УГКЦ.

    Про це повідомила Мельбурнська єпархія святих апостолів Петра і Павла.

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 13:48

    Напередодні Великодня Папа Франциск написав лист католикам Святої Землі, дякуючи їм за їхнє свідчення в цей непростий час і просячи всіх християн світу виявити дієву любов співбратам у цьому регіоні.

     

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:41

    Україну з робочим візитом відвідали представники Папської фундації, яка вже віддавна підтримує Церкву в країні, особливо активізувавши свою допомогу після початку повномасштабної війни.

     

    Відбувся візит в Україну делегації Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі». Ця міжнародна організація вже багато років надає допомогу Церкві в країні. Особливої динаміки ця допомога набула з початком повномасштабної війни, коли перед Католицькими Церквами обох обрядів постали нові виклики у допомозі людям, які постраждали від війни.

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:33

    Побажанням, аби Господь дарував нам Свій мир як дар з нагоди Великодня Папа Франциск завершив середову зустріч з паломниками, що відбулася напередодні Пасхального Тридення.

     

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 18:25

    Архиєпископ і митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк опублікував Заяву релігійних діячів Сполучених Штатів Америки щодо атаки Росії на українську енергосистему, що відбулася 23 березня 2024 року.

     

    ЗАЯВА

    релігійних діячів Сполучених Штатів Америки

    щодо атаки Росії на українську енергосистему

    «Бо ти, о Господи, даєш світло моєму світлу; освітлюєш, мій Боже, мою темінь» (Псалом 18, 29)

  • Субота, Березень 23, 2024 - 19:36

    Принцеса Уельська, Кетрін “Кейт” Міддлтон, у п'ятницю здивувала світ, публічно оголосивши, що вона бореться з раком і перебуває на ранніх стадіях лікування.

    Після заяви принцеса також звернулася до інших хворих і попросила не втрачати надії.

    “У цей час я також думаю про всіх тих, чиє життя постраждало від раку. Усіх, хто зіткнувся з цією хворобою, прошу, не втрачайте віри чи надії. Ви не самотні”, — сказала 42-річна Міддлтон у відеозверненні 22 березня.

Сторінки