Суспільство

  • Вівторок, Квітень 23, 2024 - 17:31

    З нагоди іменин польського блаженного о. Єжи Попелюшко згадаємо кілька фрагментів проповідей, яку він виголошував у костелі св. Станіслава Костки у варшавському районі Жолібож. Хоча ці слова о. Єжи сказав у 1980-х – вони не втрачають своєї цінності сьогодні...

  • Вівторок, Квітень 23, 2024 - 16:39

    Усім, хто повторює кліше московської пропаганди, кажемо: там, де приходить російський окупант, зникає гідність, свобода, зокрема й релігійна. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 114-й тиждень великої війни, яку Росія принесла на нашу мирну українську землю.

  • Вівторок, Квітень 23, 2024 - 16:30

    У декларації за підсумками весняної пленарної асамблеї 2024 року члени Комісії єпископатів Європейського Союзу діляться думками про значення розширення союзу, наголошуючи на двосторонньому характері цього процесу.

     

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 21:25

    Плюралістичні демократії скочуються до тоталітаризму. Ліві фашисти ставляться до людей як до своїх підданих і хочуть вказувати їм, що думати. Про це пише кардинал Герхард Мюллер.

    Кардинал Герхард Людвіг Мюллер був одним з учасників конференції «Nat-Con», яку 17 квітня перервала поліція в Брюсселі. У короткій колонці на Kath.net він висловив свою думку щодо цієї події. За його словами, лівофашистські активісти були дуже раді, що людей позбавляють базового права на свободу зібрань, пише pch24.pl.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 18:18

    У контексті Дня Землі 2024 року Папа Франциск через соціальну мережу «Х» нагадав про те, що ми покликані передати майбутнім поколінням не лише матеріальні багатства, але й планету та мир на ній.

     

    «Наше покоління залишило в спадок великі багатства, але ми не зуміли зберегти планету й не бережемо мир. Ми покликані стати ремісниками й будівничими спільного дому, Землі, що “котиться в руїну”. #EarthDay»

    Таким постом у соціальній мережі «Х», який з’явився у понеділок, 22 квітня 2024 р., Папа Франциск приєднався до відзначення Дня Землі.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 18:07

    Щороку Акція солідарності німецьких католиків з людьми Центральної та Східної Європи «Renovabis» організовує кампанію з нагоди Пʼятидесятниці, під час якої збирає пожертви на благодійні проекти. Цього року в центрі уваги кампанії, запрошеними гостями якої є представники України та Боснії і Герцеговини, є миробудування.

     

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 15:54

    Приймаючи на аудієнції Братів християнської освіти, Папа Франциск відзначив їхнє служіння в середовищах, де мрії дітей і молоді часто розбиті важкими життєвими ситуаціями, закликаючи допомагати наново оживляти ці мрії та прямувати до їх здійснення.

     

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 15:48

    З 15 по 19 квітня тривали щорічні спільні реколекції священників єпархії Святого Володимира Великого в Парижі й Апостольського екзархату в Німеччини і Скандинавії. Під проводом владики Максима Рябухи, єпископа-помічника Донецького екзархату, салезіанина, душпастирі розмірковували над тим, як бути добрим священником у час, коли на Батьківщині йде війна, що спричиняє багато викликів не лише в пасторальному служінні українцям у країнах Західної Європи, але і в особистому духовному житті.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 12:09

    Республіканський губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс у четвер підписав новий законопроект, що дозволяє освітнім установам створювати програми для капеланів-добровольців. При цьому було чітко зазначено, що сатаністи не зможуть скористатися новим законом.

    Законопроект «HB 931» дозволяє школам користуватися послугами капелана на території школи. Діти зможуть отримати духовну підтримку за письмовою згодою батьків, інформує pch24.pl.

  • Неділя, Квітень 21, 2024 - 15:04
  • Неділя, Квітень 21, 2024 - 11:43
    Щомісяця є повідомлення про вбитих пасторів на тимчасово окупованих територіях.

    Про це у програмі Громадського радіо повідомив голова Державної служби етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

  • Субота, Квітень 20, 2024 - 15:24
    У жіночій в’язниці «Джудекка» у Венеції відбулася інавгурація павільйону Святого Престолу, приготованого на Венеційську бієнале 2024. В останню неділю квітня експозицію відвідає Папа Франциск.
  • Субота, Квітень 20, 2024 - 15:20
    Під час симпозіуму про діяльність Святого Престолу в сфері міжнародного права, Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами й міжнародними організаціями розповів про місію кардинала Дзуппі в сприянні репатріації українських дітей, вивезених у Росію.
     
  • Субота, Квітень 20, 2024 - 14:31

    Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні закликає парламент прийняти суворішу заборону щодо сурогатного материнства – практику, яка була незаконною в країні протягом двох десятиліть і вже може призвести до тюремного ув'язнення та фінансових санкцій.

  • П'ятниця, Квітень 19, 2024 - 11:05

    Від 12 до 14 квітня у Павшино відбувався практичний пролайф семінар, організований Комісією у справах душпастирства сімей при єпископаті України та Мукачівською дієцезією. Про враження від зустрічі та подальші плани ми поспілкувались з очільником Комісії єпископом Радославом Змітровичем ОМІ, який увесь цей час перебував разом із учасниками.

  • П'ятниця, Квітень 19, 2024 - 11:00

    Перебуваючи у Римі, владика Максим Рябуха, екзарх Донецький, поспілкувався з представниками агенцій «Сір» (SIR) та «Фіск» (Федерація італійських католицьких тижневиків). У розмові з журналістами єпископ-помічник Донецького екзархату УГКЦ розповів про обстріли росіянами, полонених отців-редемптористів о. Богадана Гелету та о. Івана Левицького, а також про законодавчі зміни щодо мобілізаційного віку.

    «Чи залишилося щось людяне в серцях російського народу?»

  • П'ятниця, Квітень 19, 2024 - 10:58

    У суботу, 13 квітня 2024 року, з нагоди свята священномученика Мартина I, папи Римського, у храмі Пресвятого Розп’яття у місті Тоді, що в регіоні Перуджа, Апостольський екзарх для українців-католиків в Італії владика Діонісій Ляхович очолив Архиєрейську Божественну Літургію італійською мовою у візантійському обряді за мир в Україні.

  • П'ятниця, Квітень 19, 2024 - 10:53

    5 квітня керівник благодійної організації «Кармель», яка діє при Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві, сестра Ніна Тартачник CST особисто зустрілася з першою леді Польщі Агатою Дудою у Варшаві, яка проявила глибокий інтерес до місії та діяльності організації з України.

  • Четвер, Квітень 18, 2024 - 17:17

    Заклик до справедливого миру та солідарності для України

    Ми, представники Конференції Європейських Церков (КЄЦ) разом з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), займаємо єдину позицію щодо засудження агресії Російської Федерації проти України, яка триває з 2022 року. Неспровоковане вторгнення на українську територію завдало безмірних страждань тисячам невинних мирних жителів, дестабілізувало регіон та порушило основоположні принципи міжнародного права і людської гідності.

  • Четвер, Квітень 18, 2024 - 17:15
    Щонайменше сорок жінок, що не мають належного доступу до служби охорони здоров’я, мали нагоду пройти в амбулаторії для бездомних і вбогих, яку провадить Дикастерія харитативного служіння, діагностичні обстеження для запобігання раку молочної залози.

Сторінки