Новини

  • 16 Квітень 2024 (18:12)

    Вислужений очільник столичної архидієцезії тривалий час очолював Єпископську конференцію Колумбії, а кардинальські відзнаки отримав разом з теперішнім Папою.

    У понеділок, 15 квітня 2024 р., на 92-му році життя перестало битися серце кардинала Педро Рубіано Саенса, вислуженого Архиєпископа Боготи, якого місцева Церква пам’ятає як ревного пастиря під час років кривавого внутрішнього протистояння між урядовими військами та бойовиками FARC і ELN та боротьби з наркокартелями.

  • 16 Квітень 2024 (18:11)
    Оприлюднено інформацію про зустріч парафіяльних священиків в рамках приготування до другої сесії XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів, що відбудеться в м. Сакрофано неподалік Риму.
  • 16 Квітень 2024 (18:10)
    У міжнародний день боротьби проти рабства неповнолітніх Папа Франциск нагадує про долі дітей, які живуть в умовах, схожих до рабства.

    «#МолімосяРазом за мільйони дітей, які живуть в умовах, схожих до рабства. Кожна покинута, марґіналізована, позбавлена лікування та можливості навчатися дитина – це голос, який підноситься до Бога!»

  • 16 Квітень 2024 (18:09)

    Отець Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії та священник УГКЦ часів підпілля, поділився думками про особливості ролі Церкви і священника в сучасному українському суспільстві.

    «Незалежно від часів, завдання священника залишається постійним — допомогти кожній людині усвідомити її особисту свободу і, як наслідок, відповідальність за прийняті рішення. Це його головне завдання», — розповів о. Мирон у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

  • 16 Квітень 2024 (18:07)

    16 квітня 2024 року у своїй резиденції в Києві Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав провів зустріч із головою Фонду державного майна України Віталієм Ковалем.

    Під час зустрічі сторони обговорили можливості співпраці у сфері відбудови України, ґрунтуючись на спільних цінностях. Блаженніший Святослав ознайомив п. Віталія із планами та напрямами діяльності УГКЦ, спрямованими на відновлення країни, зокрема розвиток шкіл, садочків, центрів допомоги ВПО та реабілітації військових.

  • 16 Квітень 2024 (17:33)

    Багато хто знає Ferrero Rocher за її популярні шоколадні цукерки з лісовим горіхом, але зв’язок компанії з Богородицею з Лурду менш відомий.

    Мікеле Ферреро, засновник компанії та ревний католик, мав глибоку побожність до Пресвятої Діви Марії та хотів вшанувати її своєю роботою. Повідомляється, що він назвав свою компанію “Rocher” на честь скельного ґроту Rocher de Massabielle, який позначає місце, де Діва Марія явилася святій Бернадетті в Лурді, Франція.

  • 16 Квітень 2024 (17:03)

    Папа Бенедикт XVI народився 16 квітня 1927 року в Німеччині. Цьогоріч йому було б 97 років.

    У його день народження нагадуємо шістнадцять прекрасних цитат, які варто запам'ятати...

    1. Якщо у Твоєму житті немає Бога, то й усе інше не спрацює. Це так, неначе неправильно застібнути перший ґудзик: далі всі інші також будуть погано застібнуті, і доведеться починати знову від верху.

  • 16 Квітень 2024 (15:32)

    Найкращою відповіддю на насильство і страх є молитва і мир, заявив архиєпископ Ентоні Фішер після нападу на ассирійського єпископа Мар Марі Еммануїла 15 квітня 2024 року.

    “Закликаю віруючих не реагувати на ці події зі страхом, уникаючи місць культу, боячись нових нападів, чи з гнівом, беручи участь в актах розправи чи помсти. Найкраща відповідь на насильство і страх – це молитва і спокій”, – сказав католицький архиєпископ Сіднея.

  • 16 Квітень 2024 (15:21)

    15 квітня в Австралії терорист із ножем напав на єпископа Ассирійської церкви Марі Мар Еммануеля та ще трьох вірян. Це сталося в храмі Христа Доброго Пастиря у Сіднеї прямо під час трансляції вечірньої служби.

  • 16 Квітень 2024 (15:03)

    Dignitas Infinita насамперед нагадує нам, що кожна людська істота має невід’ємну гідність, даровану Богом у момент зачаття, говорить кардинал Вілтон Ґреґорі, архиєпископ Вашингтона. Як він наголошує, серед останніх документів це найповніший виклад вчення Церкви, який торкається багатьох гострих питань. Про це повідомляє Vatican News.

  • 16 Квітень 2024 (12:31)

    Завдяки незбагненому плану Провидіння, африканські єпископи сьогодні є захисниками універсальності віри проти прихильників фрагментарної істини, захисниками єдності віри проти прихильників культурного релятивізму, — заявив гвінейський кардинал, звертаючись до єпископів Камеруну.

  • 16 Квітень 2024 (12:29)

    У цей день, 13 квітня 2024 року, архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк звершив Архиєрейську Літургію з нагоди зʼїзду дружин священників Львівської архиєпархії у храмі Львівської духовної семінарії Святого Духа.

    З цієї проповіді митрополита Ігоря Возьняка ви довідаєтеся:

  • 15 Квітень 2024 (16:22)

    Наука постійно подає нам нову інформацію про походження людини та її плавний розвиток. Це повинно захоплювати нас, але ми панічно чіпляємося за безпідставні з біологічної точки зору уявлення про перші дні нашого життя. На це звернув увагу колишній архиєпископ Парижа, який перш ніж стати священником, 11 років пропрацював лікарем. На запрошення організації Réseau Vie він прочитав лекцію про людський ембріон.

  • 15 Квітень 2024 (15:59)

    У праці дорадчого органу, скликаного на початку понтифікату та оновленого рік тому, бере участь Папа Франциск.

    У понеділок, 15 квітня 2024 р., у Ватикані розпочалися праці квітневої зустрічі Ради Кардиналів. Засідання відбуваються під проводом Папи Франциска.

    Нагадаємо, що попередня зустріч, що відбувалася у Ватикані від 5 до 7 лютого 2024 р., була зосереджена на темі ролі жінок у Церкві та на євангелізації.

    Скликання та призначення

  • 15 Квітень 2024 (15:58)

    Розповівши попереднього разу про обрання кардинала Джованні Баттісти Монтіні Наступником святого Петра, який взяв собі імʼя Павло VI, сьогодні приглянемося до того, як новообраний папа вплинув на підготовку до другого соборового періоду та на перебіг собору загалом.

  • 15 Квітень 2024 (15:57)

    Монсеньйора Флавіо Паче, якого нещодавно призначено Секретарем Дикастерії сприяння єдності між християнами, замінить монсеньйор Філіппо Чампанеллі з дипломатичної служби Святого Престолу.

     

  • 15 Квітень 2024 (15:55)

    В естонському місті Тарту урочисто проголосили про створення персональної парафії УГКЦ Пресвятої родини. Архиєрейську Літургію з цієї нагоди очолив голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус у співслужінні з апостольським адміністратором для католиків Естонії владикою Філіпом Журданом.

    Після Богослужіння апостольський адміністратор Естонії зачитав Декрет про заснування парафії. Парохом призначений о. Сільвер Витвицький.

  • 15 Квітень 2024 (15:54)
    Папа затвердив декрети про визнання чуда за заступництвом блаженної, що відкриває шлях до її канонізації, та визнання мучеництва чергової групи осіб, убитих під час громадянської війни в Іспанії, що відкриває шлях до беатифікації.
     
  • 15 Квітень 2024 (15:25)

    Тисячі людей вийшли у центр Варшави на Національний Марш Життя. Демонстрація під гаслом “Нехай живе Польща” – це вираз афірмації життя, а також протидії законопроектам, які спрямовані на розширення доступу до абортів і, таким чином, на зменшення захисту ненароджених дітей. Патронат на маршем узяв польський єпископат. Її очільник архиєпископ Тадеуш Войда закликав, аби ця неділя стала днем молитви у храмах на захист ненародженого життя. Про це повідомляє Vatican News.

  • 15 Квітень 2024 (13:49)

    Ростислав Тістик скерував депутатський запит для привернення уваги до проблеми руйнування культової споруди та пришвидшення процесу передачі храму парафії. Про це народний депутат України Ростислав Тістик повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

    «Костел має непросту історію існування – побудований у 1899-1909 роках пережив припинення богослужінь, обстріли під час Другої світової війни, знищення скульптур та ікон радянською владою, пожежу та заморозку процесів реставрації через повномасштабне вторгнення.

    Храм перебуває в жахливому аварійному стані!

Сторінки