Американські єпископи засудили діяльність організації, яка від імені католиків бореться за аборти
  • Чтв, 15/09/2016 - 11:35

Американські католицькі єпископи гостро засудили діяльність організації проабортної «Catholics for Choice» (Католики за вибір /у даному контексті слово сhoice означає «право» на аборт/), повідомляє CNA.

Так Конференція католицьких єпископів Міннесоти назвала діяльність «Catholics for Choice» такою, яка поширює  гнітюче неправдиві відомості про шляхетну традиції католицької соціальної справедливості.

«Catholics for Choice» є національною проабортною організацією, яка базується у Вашингтоні й виступає від імені католиків, які підтримують право на «аборт». У своїй нещодавній рекламній кампанії ця організація стверджувала, що аборт є виразом католицької соціальної справедливості.

У свою чергу ординарії персонального Ординаріяту катедри св. Петра єпископ Стівен Лопез назвав діяльність «Catholics for Choice» брехливою. На його думку, це найбільша брехня – стверджувати, що католик може поважати і підтримувати рішення вбити ненароджену дитину.

Проти діяльності «Catholics for Choice» також дали свій голос єпископи Техасу, які заявили, що члени «Catholics for Choice» не мають ніякого стосунку до Католицької Церкви.

«Catholics for Choice» мають величезну фінансово підтримку від багатих спонсорів, яка у вигляді ґрантів на мільйони доларів осідає на їхніх рахунках. Вони отримують ґранти на свою проабортну діяльність від Фонду Форда та від Сюзен Томпсон Баффетт фундації.