Американські республіканці: Арешт Кім Девіс – акт беззаконня і насильства над совістю
  • Суб, 05/09/2015 - 21:52

Глава Сенату Кентуккі, республіканець Роберт Стіверс виразив занепокоєння рішенням судді Девіда Баннінга відправити за ґрати пані Кім Девіс, яка відмовилась видавати ліцензії на одностатеві «шлюби». Адже, штат Кентуккі не має жодного закону, який би регулював питання одностатевих «шлюбів», більше того усе законодавство штату передбачає тільки шлюб одного чоловіка і однієї жінки.

Роберт Стіверс вимагає скликання позачергової сесії сенату з цього питання, але демократичний губернатор штату Стів Бешир відмовився це робити, оскільки на його думку це би була марна трата грошей через одного клерка. Фактично з правової точки зору питання шлюбів у штаті Кентуккі, після рішення Верховного суду США про легалізацію одностатевих «шлюбів» по всій території країни, є  повністю зруйнованим.

Колишній губернатор Арканзасу, а тепер один з республіканських кандидатів у президенти Майк Хакабі, назвав рішення судді Девіда Баннінга відправити за ґрати пані Кім Девіс не тільки актом насильства над совістю, але й актом беззаконня, оскільки у штаті Кентуккі не має законів, які би регулювали одностатеві «шлюби».

«Верховний суд не може приймати закони» - заявив Майк Хакабі, - «Він тільки виносить рішення за законом. Закони приймає Конгрес. А Конгрес не прийняв жодного закону, який дозволяє одностатеві «шлюби». Кім Девіс просто не має конституційних повноважень на видачу свідоцтва про шлюб гомосексуальний парам». Окрім цього Хакабі звинуватив президента Обаму і його Адміністрацію у порушені законів.

У свою чергу адвокат пані Девіс, від її імені заявив, що свідоцтва про шлюб, видані без її підпису, - недійсні, оскільки вона і надалі є вибраним держслужбовцем. 

За матеріалами Fox News