Американці допоможуть Церкві в Східній Європі
  • Срд, 30/01/2013 - 00:00

Щорічна акція зі збору коштів на допомогу Церкві в Центральній та Східній Європі буде проведена в більшості парафій США 13 лютого, в Попільну середу. Зібрані кошти будуть направлені на пастирські, просвітницькі та будівельні проекти в країнах, які колись перебували "під радянським контролем", повідомили в комітеті  єпископату США з допомоги Церкві в Центральній та Східній Європі. Акція носить назву "Відновлюючи Церкву, будуємо майбутнє". У цьому році особливий акцент під час допомоги буде покладено на зміцнення католицької освіти та інтелектуального життя, семінаристську формацію та виховання нових лідерів.

Єпископат США вже протягом довгих років допомагає Церкві в 27 країнах Європи, в яких, "хоча і спостерігається економічний прогрес, багато єпархії залишаються в бідності, яка є наслідком комунізму. Виниклі проблеми, пов'язані з секуляризмом, визначили потребу у великих інвестиціях, пов'язаних з вихованням наступного покоління провідників  Церкви", - наголошується в заяві Конференції єпископів Сполучених Штатів. У деяких країнах регіону знову виникли загрози свободі віросповідання, а повільне відновлення економіки в регіоні перешкоджає здатності Церкви виконувати свою пастирську місію, відзначили єпископи в зверненні до американських віруючих.

У 2012 р. американським єпископатом було витрачено 5,9 млн. доларів США у вигляді грантів в 24 з 27 країн Центральної та Східної Європи для підтримки широкого спектра пастирських та будівельних проектів. Сума зібраних у минулому році коштів зросла, незважаючи на несприятливі економічні умови в США.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va