Андреа Бочеллі: «Це послання, яке я завжди намагався передати своїм співом»
  • Чтв, 23/09/2021 - 12:11
Тенор світової слави Андреа Бочеллі виконав пісню «Gratia Plena», яку можна почути на завершення фільму «Фатіма».

Співак не вперше задіяний у створення звукової доріжки до кінострічки. Однак цього разу проєкт є особливим, оскільки близький серцю Бочеллі та містить послання, яке він завжди намагався переказати своїм співом. «Я відвідав це святе місце лише раз, але це на мене неабияк вплинуло, бо я знав фатімську історію з дитинства. І от я знову тут побував, співаючи. Це було сильне пережиття. Потрібно усвідомити, що Матір Божа приходить до нас із допомогою. Вона є поруч з нами, об'являється і передає послання, яке ми маємо взяти собі до серця», – підкреслив співак.  

Це не перша спроба екранізувати історію дітей з Фатіми. Однак італійський режисер Марко Понтекорво досить вдало розкриває тематику у плані минулого, представляючи її більшою мірою через ретроспекцію, з перспективи похилої віком сестри Луції, яка розмовляє зі скептичним професором. 

Неабияким викликом для команди, що працювала над фільмом, було завдання показу об'явлень Богородиці. Один із рецензентів фільму зазначив, що у сценах, де являється Матір Божа, про трансцендентний характер цього пережиття свідчать не спеціальні світлові ефекти, а суб'єктивна, імпресіоністична робота камери і монтаж.

 
Стрічка «Фатіма» вийшла у США у серпні 2020 року. У Польщі фільм вийде у прокат 1 жовтня, повідомляє Gosc.

Джерело: Католицький медіа-центр