Англікани проти «гомо-шлюбів»
  • Пон, 07/04/2014 - 16:15

Я щасливий, що я не є Папою і не мушу встановлювати визначального вчення Церкви, – сказав глава Англіканської церкви, згадуючи питання гомосексуальних стосунків. Він підкреслив, що Англіканська церква не може відкритися на ці стосунки, але зізнався, що все ще вагається у цій справі.

З одного боку, я перебуваю у дуже незручній ситуації, коли мушу сказати «ні» двом люблячим людям. З другого, однак, повинен визнати, що і Біблія, і вся традиція Церкви завжди засуджувала позашлюбні статеві стосунки, і шлюбом визнається тільки союз чоловіка і жінки, – пояснив він.

Проблема гомосексуальних союзів домінує у розмовах архиєпископа Уелбі з слухачами радіо LBC. Англіканський єрарх неодноразово запевняв у своїй повазі до гомосексуалістів, згадуючи слова Папи Франциска: «Хто я такий, щоб судити цих людей», і висловлював жаль з приводу того, що у суспільстві та Церкві їх трактують погано.

Він підкреслив, однак, що будь-яке відкриття Англіканської спільноти на гомосексуалістів мало б катастрофічні наслідки для християн в таких країнах, як Південний Судан, Пакистан і Нігерія. Їх знищили б в ім'я захисту від гомосексуалізму, – сказав архиєпископ Уелбі.

Він заявив, що вже був біля братської могили близько 400 християн у Південному Судані, яких вбили через контроверсійні рішення, які приймали їхні американські одновірці.

За матеріалами: http://info.wiara.pl