Англія та Уельс: значно зросла кількість фармакологічних абортів після телефонних консультацій
  • Срд, 13/07/2022 - 16:46

Статистика абортів, опублікована Департаментом здоров’я і суспільної опіки показує найбільшу кількість абортів в історії Англії та Уельсу. У 2021 році вбито 214 869 ненароджених дітей. Це понад 4 тисячі більше, ніж в 2020 році.

Такий значний приріст кількості абортів є результатом першого повного року дії права на фармакологічний аборт, який можна зробити за бажанням, не виходячи з дому. Так званий «аборт своїми руками», в якому жінка отримує таблетки на основі телефонних консультацій з лікарем, запроваджено в 2020 р. як тимчасовий захід під час пандемії COVID-19. Згодом під час громадських консультацій аж 70 відсотків британців виступили за завершення цієї програми. Тоді уряд оголосив, що завершення відбудеться в серпні того року. Однак, потужне лобі абортивних фірм спричинило зміни.

Позицію Міністерства здоров’я неочікувано підірвала Палата Лордів, і в березні парламент проголосував за поправку про тривалу легалізацію домашніх абортів, як одну із послуг телемедицини. Так сталось супроти громадської позиції і незважаючи на все більшу кількість повідомлень про зріст насильства власне на фоні примусових абортів.

Відповідно до даних опитування, 15% жінок, які вчинили аборт, зазначили, що їх примусили це зробити. А 71% опитаних мешканців Англії висловили занепокоєння фактом, що жінки вчинили аборт вдома, після телефонної консультації з лікарем.

Проти телемедичних абортів виступає також переважна більшість британських сімейних лікарів. 86% з них підтвердили своє занепокоєння реальною тенденцією до примушування жінок робити аборт.