Апостольська Столиця звернула увагу ООН на проблеми африканських мігрантів
  • Срд, 01/10/2014 - 23:50

Апостольський Престіл вкотре звернув увагу на ситуацію африканських мігрантів в Європі. Архиєпископ Сільвано Томазі виступив в Женеві на сесії Виконавчого Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй. Вона пройшла на тему "Зміцнення міжнародної співпраці, солідарності, місцевого потенціалу та гуманітарної допомоги для біженців в Африці". Ці люди хочуть знайти безпеку і можливості для кращого життя, і на цьому шляху стикаються з багатьма смертельними погрозами, наголосив представник Апостольського Престолу в ООН. Він згадав безжалісність контрабандистів, які транспортують "живий товар" аварійними судами, які ледве тримаються на воді, і нелюдські прикордонні правила. Це все призводить до ситуації, коли Середземне море стає щодня "мовчазними кладовищем".

На думку ватиканського дипломата, міжнародна спільнота має робити більше для африканських країн, які приймають у себе мігрантів. Їх гостинність недостатня внаслідок обмежених ресурсів. Архиєпископ виразив вдячність багатьом країнам африканського континенту, відкритим для біженців у випадках гуманітарних криз.

Представник Апостольського Престолу закликав протидіяти причинам міграції, особливо збройним конфліктам і розвалу економік  країн. З іншого боку, в самій Африці потрібно підтримувати діяльність на користь загального блага, розвитку та співпраці, подолання племінного менталітету, поширення культури миру і поваги до людини, заявив Архиєпископ Сільвано Томазі.