Апостольський вікарій про релігійну толерантність на Аравійському Півострові
  • Чтв, 13/06/2013 - 20:25

«Ми не просимо особливих прав для християн. Лише просимо про місце для молитви і можливість духовної формації наших вірних» – сказав єпископ Каміло Баллін. Апостольський вікарій північної Аравії наголосив, що одним з його головних завдань є поширення ідеї про релігійну толерантність. Католицька Церква в цьому регіоні не має завдання провадити місії серед мусульман, але лише вільно піклуватись про християн, а також працювати над створенням з’єднаної католицької спільноти.

 

Вікаріат північної Аравії обіймає Кувейт, Бахрейн, Катар і Саудівську Аравію. У цьому регіоні перебуває біля 2,5млн. християн. Католиками є в основному заробітчани з інших країн, тому католицька спільнота дуже різношерста.

 

У самому Бахрейні Літургію кількома різними мовами щоденно відправляють у п’яти різних католицьких обрядах. Ця острівна держава є винятковою у цьому регіоні, оскільки саме тут для католицького вікаріату виділили землю для будівництва катедри, вона вміщатиме 2 осіб і повинна бути збудована до 2016 року.

 

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va