Апостольський Нунцій у Львові: важливо, щоб голос Церкви був почутий всіма
  • Срд, 23/11/2016 - 08:16

Спеціальний гість 47 пленарного засідання Конференції Римо-Католицьких єпископів України Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Гуджероті розповів про тематику засідань Єпископату.

У інтерв'ю Католицькому Медіа-Центру арх. Гуджероті сказав”Сьогодні ми мали декілька довгих зустрічей, у більшості ми обговорювали майбутнє Римо-Католицької Церкви, як можна допомогти її подальшому розвитку”.

За словами Нунція, Церква в Україні є дуже молодою, переживає свою весну, свій духовний розквіт, тому часом відчуває потребу у допомозі, особливо враховуючи факт значної відмості між середовищами, де вона працює . Однією із тем, які розглядались є способи дії між різними частинами України і різними спільнотами Римо-Католицької Церкви у різних частинах України. Другою темою є способи донесення голосу Римо-Католицької Церкви, в особливий спосіб світському середовищу — некатолицькі сфері, у студентську спільноту, у політику, у сферу культури, важливо, щоб голос Церкви був почутий всіма.

Іншою темою, за словами Архієпископа Гуджероті, є способи взаємодії та знайомства між собою священиків — важливо, щоб у Церкві народжувались керівні особи, які будуть знані по цілій Україні, зокремо із наміром заповнити посади, які є вільні сьогодні, наприклад, як місце Ординарія Києво-Житомирської дієцезії.

Єпископи могли поділитись своїм досвідом праці у Церкві, яка цьогоріч святкує 25-річчя відновлення своїх структур на Україні. Найбільше Нунція вразив обсяг роботи, яка була виконана за цей час, бо ця праця починалась з нічого, практично із нуля.

У свою чергу Голова Конференції Римо-Католицьких єпископів України Мечислав Мокшицький подякував за присутність Нунція на засіданні - “Дуже дякую за вашу присутність, за ваше слово до нас, особливо дякуємо, за те, що завжди памятаєте нас перед Святішим Отцем”. Також Митрополит на руки всіх Ординарії склав подяку кожному священику та богопосвяченій особі за працю напротязі цих 25 років “Дякую усім за працю від самого початку, дякую, що працювали без будь-яких умов: без храмів, часто навіть без житла”. Архієпископ Мокшицький зазначив, що завдяки Божому Милосердю Римо-Католицька Церква сьогодні має 3 семінарії, 3 інститути, кожен єпископ має свою резиденцію, курію та суд. Зазначив, що зараз існує величезна можливість праці із парафіяльними спільнотами, як зокрема у Львові, де існує Душпастирський центр для різних груп.