Апостольський нунцій у Сирії засудив байдужість світу та ЗМІ щодо війни в країні
  • Срд, 27/08/2014 - 22:37

Апостольський нунцій у Сирії Архиєпископ Маріо Дзенарі засудив відсутність уваги міжнародного співтовариства та ЗМІ до ситуації в Сирії. Архиєпископ зазначив, що "сирійське питання зникло з поля зору міжнародного співтовариства".

Він нагадав, що в середньому під час цього конфлікту щодня гине 180 осіб, і рівень цього насильства має тенденцію до збільшення з місяця в місяць. "Ці цифри нікого не повинні залишати спокійним, але, тим не менше, Сирія забута", – сказав єрарх.

За словами нунція, цей тривалий конфлікт є сприятливим ґрунтом для розвитку екстремізму: "За останні місяці спостерігається несприятливий розвиток подій, який ніхто собі не може уявити, спостерігати все те, що відбувається з утопічною ідеєю цієї Ісламської держави з усіма його звірствами. Майбутнє залишається неясним, навіть якщо ми будемо вірити, що Бог не залишить цих людей".

Архиєпископ нагадав, що все сирійське населення – християни, мусульмани, прихильники поміркованого ісламу – жертви екстремістських дій джихадистів, вони страждають від настання ісламістів з угруповання "Ісламська держава".

У цій ситуації хаосу міжконфесійний діалог стає щораз більш невідкладним і необхідним, ніж це було раніше, зазначив Архиєпископ Маріо Дзенарі. Який також закликає "представників усіх трьох монотеїстичних релігій подвоїти всі свої зусилля щодо сприяння встановлення миру і молитися за мир".