Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті відвідає Авдіївку
  • Втр, 14/02/2017 - 13:31

14-15 лютого 2017 року Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті разом з єпископом Яном Собіло, Президентом Технічного Комітету Акції «Папа для України» перебуває з візитом в Авдіївці та інших прилеглих населенних пунктах Донецької області, що постраждали від обстрілів останніми днями.

Його Високопреосвященство прибуде на Донеччину, щоби засвідчити солідарність, молитву і благословення Папи Франциска людям, які зазнали величезних страждань, будучи позбавлені води, світла та засобів для існування в умовах надзвичайного холоду.

Апостольський Нунцій зустрінеться з евакуйованими до Святогорська дітьми, постраждалими особами, які перебувають у центральному госпіталі Авдіївки, вчителями зруйнованих шкіл та представниками місцевої влади. Посол Ватикана в Україні відвідає також центр підтримки та психосоціального відновлення дітей. 

Разом з Комітетом гуманітарної Ініціативи «Папа для України» представник Святішого Отця Франциска підпише Угоду для реалізації проекту миттєвої надзвичайної допомоги, що її Папа Франциск жертвує, у розмірі 200 тисяч євро, для підтримки тисячі дітей та трьохсот дорослих, що стали жертвами недавніх обстрілів у цьому регіоні.  

Апостольська Нунціатура в Україні