Апостольський нунцій в Україні відвідав католиків Донецька та Луганська
  • Пон, 19/12/2016 - 13:07

Апостольська нунціатура в Україні повідомляє, що з 16 до 18 грудня 2016 року Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті відвідав католицькі спільноти римо-католицького і греко-католицького обряду в містах Донецьк та Луганськ, як він зазвичай робить у різних спільнотах напередодні великих релігійних свят, щоби принести вітання і благословення Святішого Отця Франциска.
 

Так само навесні 2016 року Апостольський нунцій відвідав спільноти Запоріжжя і Донецька з нагоди Христового Воскресіння.

Протягом усіх зустрічей Його Високопреосвященство розповідав про невтомну працю Папи Франциска задля миру в регіоні та про його бажання бути присутнім поміж усіх народів світу, які страждають, щоби принести їм обійми солідарності.

З нагоди візиту до Луганська Апостольський нунцій відвідав Митрополита Луганського і Алчевського  Митрофана, голову Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви.

Протягом усієї поїздки Апостольського нунція супроводжував Його Преосвященство Ян Собіло, Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ, до території якої належать два вищезгаданих міста.