Апостольський Візитатор владика Діонізій Ляхович відвідав громаду УГКЦ у Феррарі (Італія)
  • Втр, 04/10/2016 - 01:09

У неділю, 2 жовтня 2016 р., Владика Діонісій, Апостольський Візитатор,відвідав з душпастирським візитом українську громаду в північно-італійському місті Феррара. Візит відбувся на запрошення душпастиря громади о.Олександра  Сапунка, який відзначив у цей день свій ювілей 15­-ти ліття священничого служіння, День народження та Іменини.

Завдяки старанням о. Олександра і за згодою Сестер Урсулінок храмSanta Mariadei Servi переданий від 2011 року у виключне користування української громади. Упродовж багато років цей храм був зачинений, а зараз він ожив і одержав назву Христового Воскресіння. Тут щонеділі та у великих святах о год. 14:30 звершується Божественна Літургія та щодня молитва вервиці о год. 13:30.

В Архієрейській Божественній Літургії взяли участь біля 80 вірних, більшість із них приступило до св. Причастя.

На проповіді Архієрей привітав о. Олександра з Ювілеями, а згодом поглибив роздум про значення хреста у житті християнина.

При кінці Літургії п.Анна Гриб привітала Апостольського Візитатора від імені громади, а п.Олександра Сас ­ о. Олександра з Ювілеями, і подарували обидвом квіти.

Отець Олександер зі свого боку подякував громаді за привітання і Владиці Діонісію за те, що старається втілити «Живу Парафію» по спільнотах, починаючи від спільноти священиків.

Після Літургії відбулося мировання, з згодом на церковному подвір’ї - спільна трапеза для усіх присутніх.