Архидієцезія Палермо готується до візиту Святішого Отця
  • Пон, 23/07/2018 - 23:00

Палермо, місто на південноіталійському острові Сицилії, готується до приїзду Святішого Отця. Кілька днів тому місцева архидієцезія опублікувала в мережі спеціальний портал, на якому можна знайти програму, логістичну інформацію та новини про візит, що запланований на 15 вересня. Крім того, створено спеціальну сторінку в соціальній мережі Facebook та аккаунт в мережі мікроблогів Twitter.

Момент утвердження у вірі

«Папа Франциск прибуває, щоб утвердити нас у любові. Задля цієї любові отець Пульїзі віддав своє життя», – сказав Архиєпископ Палермо Коррадо Лорефіче під час зустрічі з різними дієцезальними радами, присвяченої приготуванню до візиту, приуроченого 25-й річниці від дня смерті цього священика, який загинув від рук мафії та 5 років тому був проголошений блаженним.

«Для нашої Церкви це буде момент утвердження у вірі, надії та, насамперед, у свідченні любові. Його візит додасть нам усвідомлення, додаткового пориву, щоб приймати Євангеліє», – наголосив ієрарх.

Зустріч молоді в очікуванні на приїзд Папи

Святішого Отця, серед інших, зустрічатимуть юнаки і дівчата, які вже від 14 вересня збираються на свою регіональну зустріч. Про це, як і про програму молодіжного форуму, дізнаємося з інформації, оприлюдненої на згаданому порталі. Через аккаунт в Твіттері, між іншим, поширюються спогади про візити до цього міста святого Івана Павла ІІ та Венедикта XVI. Натомість у Facebook впадає у вічі рубрика «В очікуванні Папи Франциска», яка пропонує різні інтерв’ю та супровідні матеріали.

«Приймаємо Папу Франциска з вірою, радістю та вдячністю», – пише архиєпископ Коррадо Лорефіче до вірних на сторінках соціальних мереж, присвячених візитові, називаючи візит «слушною нагодою, аби подбати про те, щоб принесли плоди ентузіазм і місіонерства креативність свідчення Євангелія, якими було позначене все душпастирське служіння о. Піно Пульїзі».