Архиєпископ Алеппо до християн-біженців: поверніться назад
  • Втр, 21/03/2017 - 14:57

Мелкітський греко-католицький Архиєпископ Алеппо закликав християн, котрі покинули місто під час Сирійської громадянської війни, повернутись назад.

«Є щасливці, які не потребують особливої допомоги і можуть самостійно повернутись в Алеппо», – зазначив Архиєпископ Жан-Клемент Женбарт. – «Однак є і бідні, які для повернення потребують економічної і моральної підтримки».

«Нам ще досі бракує безпеки, яка є необхідною для триваючого миру. Та, незважаючи на це, виглядає на те, що серед людей вже менше страху перед новими нападами ІДІЛ», – зазначив він.

«Повертайтесь, Алеппо чекає на вас!», – зазначив Архиєпископ. Тим групам осіб, які не мають змоги оплатити переїзд і проживання, в рамках проекту «Поверніться» буде надано фінансову підтримку на переїзд, на перший період проживання, поки їм вдасться знайти роботу, а також при потребі на оренду будинку.

За останні кілька тижнів в рамках цього проекту вже повернулось близько 20 сімей, і Архиєпископ Женбарт сподівається, що вони стануть знаком надії для тих, хто приїде наступним, інформує SIR.