Архиєпископ Челлі: Церква повинна через ЗМІ ставати ближчою до людей
  • Втр, 02/09/2014 - 16:40

Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, глава Папської ради із засобів масової комунікації, візьме участь в семінарі на тему сучасних ЗМІ для єпископів Болівії, Еквадору і Перу, який проходить 1–4 вересня 2014 в болівійському м. Кочабамба. У заході братимуть участь медіа-експерти, які допоможуть єрархам зрозуміти, що відбувається в світі комунікації і в чому полягає комунікаційна місія Церкви.

«Мені подобається нагадувати слова Павла VI з його Апостольського звернення «Evangelii Nuntiandi» (1975): «Церква почувала би себе винною перед Господом, якби не використала всі засоби, які технологія дає в її розпорядження, щоб проповідувати Євангеліє», – сказав єрарх в інтерв'ю для «Радіо Ватикану».

Відкриття можливостей проголошення Христа на «цифровому континенті», наприклад, у соціальних мережах, за словами голови Папської Ради із засобів масової комунікації, є одним з головних викликів для Церкви. «Подумайте про ці великі сучасні мережі, соціальні мережі, в яких живуть люди – мені подобається використовувати саме це слово, бо йдеться не просто про користування соціальними мережами, але про те, що люди проводять там години, живуть в них. Для Церкви великий виклик полягає у відкритті можливостей проголошення Євангелія в цьому населеному людьми контексті. Чому? Бо тут, в цьому життєвому оточенні, присутні багато людей, які не мають іншої можливості для слухання послання Євангелія», – сказав Архиєпископ.

Щоб досягти різних людей, а також тих, які перебувають на «екзистенціальній периферії» суспільства, на думку Архиєпископа Челлі, треба сприяти культурі зустрічі, про яку Папа Франциск говорив у своєму останньому посланні на Всесвітній день соціальної комунікації. Так Церква повинна через ЗМІ ставати ближчою до людей і перебувати поруч з ними в ті моменти, коли вони відчувають труднощі та проблеми, вважає ватиканський єрарх.