Архиєпископ Галахер згадує вбитого британського парламентарія
  • Втр, 19/10/2021 - 13:37

Секретар Святого Престолу з питань відносин з державами згадує сера Девіда Амесса, британського парламентарія, якого вбили минулої п'ятниці.

На службі суспільству він керувався найвищими принципами, надихався своєю католицькою вірою та відданістю добру та добробуту своїх виборців та суспільства в цілому,- писав архиєпископ Пол Річард Галлахер.

Девіда Амесса зарізав ножем ісламіст сомалійського походження під час зустрічі з виборцями. "Я вражений незліченною кількістю виразів співчуття, а також свідченнями про його доброту, щедрість, віру та праведність", - написав один з провідних діячів папської дипломатії.

Вбитий парламентарій відкрито говорив про свою віру. Він був рішучим захисником життя, з католицької точки зору висловлювався з таких питань, як охорона здоров'я та боротьба з бідністю. Депутат був широко відомий як один з найсильніших прихильників Brexit.

Архиєпископ Галахер нагадав про внесок Амесса у розбудову ватикансько-британських відносин. Він був засновником і багаторічним головою міжпартійної парламентської групи з питань відносин зі Святим Престолом. У цій якості він неодноразово відвідував Ватикан і зіграв ключову роль в історичному візиті Бенедикта XVI до Великобританії. "Його ентузіазм і відданість високо цінив Святий Престіл", - сказав архиєпископ Галахер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВЕЛИКОБРИТАНІЯ: ПОСОЛ-КАТОЛИК ПОМЕР БЕЗ ТАЇНСТВ, БО ПОЛІЦІЯ НЕ ДОПУСТИЛА СВЯЩЕННИКА НА МІСЦЕ СМЕРТІ ЖЕРТВИ ІСЛАМСЬКОГО ЗАМАХУ