Архиєпископ Гамбурга відвідав Львівську Архиєпархію
  • Срд, 06/07/2022 - 13:43

У вівторок, 5 липня 2022 року, делегація з Німеччини, очолена Архиєпископом Гамбурзької Архиєпархії Стефаном Гессе відвідала Львівську Архиєпархію та зустрілася з Митрополитом Львівським Ігорем. Гостей супроводжував єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир.

Делегація відвідала «Дім милосердя» Центру Опіки Сиріт, Гарнізонний храм свв. ап. Петра та Павла, Архикатедральний Собор святого Юра.

У «Домі милосердя» керівник Центру Опіки Сиріт о. Роман Прокопець розповів про те, як сьогодні живуть вимушені переселенці та як діє волонтерський штаб, який збирає і передає гуманітарну допомогу на Схід та Південь України.

Настоятель Гарнізонного храму о. Тарас Михальчук розповів, що від початку війни у храмі відбулося 150 похоронів військових. Також гості Львова змогли побачити на стендах портрети загиблих героїв та помолилися за їхній упокій.

У розмові з Архиєпископом і Митрополитом Львівським Ігорем Архиєпископ Стефан цікавився військовою, соціальною, політичною ситуацією, настроями українців у війні та основними потребами станом на сьогодні. Він запевнив у солідарності та молитовній підтримці. Митрополит Ігор зі свого боку подякував Архиєпископу за молитовну та гуманітарну підтримку, яка надходить з Німеччини.

На запитання про те, що Україна вважатиме перемогою, Митрополит Ігор відповів, що найперше – це звільнення українських територій від російських загарбників.


А також запевнив, що українці не мають наміру знеохочуватися чи зупинятися у захисті своєї землі, бо за нашу свободу вже заплачено дуже високу ціну. Це також мотивує нас до щоденної боротьби за нашу Батьківщину.
Тільки, за словами Митрополита, нам зараз дуже важливо мати чим обороняти нашу землю і захищати життя наших громадян.

На завершення розмови Архиєпископ Стефан висловив сподівання, що українці будуть сильними і вистоять у цьому протистоянні.

Відтак делегація відвідала Архикатедральний Собор святого Юра та крипту, зокрема поховання Праведного Митрополита Андрея та Патріарха Йосифа.