Архиєпископ Гуаму: ми живемо у час, коли християнам законом наказано зректися власної віри
  • Птн, 04/09/2015 - 15:40

Архиєпископ Гуаму – американської території у Тихому океані, владика Ентоні Саблан Апурон, у світлі останніх подій у США, пов’язаних з легелізацією одностатевих «шлюбів» по всій території країни, закликав вірних триматися католицької віри. Повідомляє сайт «LifeSite».

«Я закликаю усіх вірних, у тому числі й членів нашого місцевого самоврядування, не заперечувати свою віру, а мати мужність бути свідками істини: істини про життя, про людину, про шлюб та сім’ю» - звернувся владика Апурон до гуамських католиків. І продовжив: «Як пастир місцевої церкви Гуаму, я закликаю кожну людину бути пильною, оскільки кожен з нас відповідатиме перед Верховний Суддею за те що робимо чи не робимо».

«Церква стоїть твердо у своєму вченні, що шлюб укладається тільки між одним чоловіком і однією жінкою» - заявив Архиєпископ Гуаму, - «Ці останні закони змусили народ Гуаму й США або погодитися з певною політичною позицією, або стати мішенню насмішок і дискримінації. Ці закони не тільки підривають гарантовану Конституцією США свободу слова, але й є спробою викорініти право на свободу віросповідання. Ми живемо в небезпечні часи, коли нам католикам і решта християнам, законодавчо наказано відректися своєї віри».

«Коли б ми відкинули Бога, як джерело життя – то ми би були втраченими. Як громадяни і як люди віри, ми зобов’язані бути поінформованими про найфундаментельніші істини про шлюб. Ми повинні захищати гідність шлюбу, як союзу любові й плідності одного чоловіка і однієї жінки», - пригадує владика Апурон.

«Не бійтеся! Христос є Істина, а Істина робить нас вільними», - закликав владика вірних Гуаму.