Архієпископ Мечислав Мокшицький подякував Лицарям Колумба за підтримку народу України
  • Срд, 03/08/2022 - 18:56

В американському Балтіморі відкрилася 140-а Найвища Конвенція Лицарів Колумба. Участь у ній бере і Архиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький. Звертаючись до поважного зібрання він дякував за допомогу ордену українським католикам і не тільки:

"Я хочу висловити свою вдячність за всю підтримку народу України від Лицарів Колумба та за присутність Ордену в нашій країні" – сказав архієпископ М. Мокшицький.

Митрополит, також, привітав братів-лицарів з України з новим Національним статусом та подякував братам-лицарям з Польщі, які підтримали розвиток Ордену в Україні.

"Лицарі Колумба служать прикладом того, що означає бути католицьким чоловіком, батьком, вірним та добрим громадянином. У ці перші кілька років лицарі зробили чудеса в Україні, і я знаю, що наступні роки будуть ще більш плідними. Вони служать кожного дня людям, які постраждали від війни" архієпископ М. Мокшицький.

Лицарі Колумба - це міжнародна католицька чоловіча організація. Вона веде свою діяльність на території низки країн і нараховує майже 2 млн братів. Засадами Лицарів Колумба є: милосердя, єдність, братерство і патріотизм. Орден заснував священик о. Майкл Мак-Ґівні. У 1882 році він американському Нью Гевені згромадив групу чоловіків.

Початковою метою братства була взаємна підтримка спільноти та допомога іммігрантам-католикам з низьким рівнем прибутків. Згодом воно перетворилося на братську спільноту, яка прагнула забезпечити благодійні послуги, сприяти католицькій освіті й активно захищати католицтво в різних країнах.